46. Hristos, Mijlocitorul nostru

Text biblic:
“Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos.” 2Timotei 2:5.

Intrebare:
Cum putem intelege lucrarea lui Hristos ca mijlocitor?

Raspuns:
“Studiati lucrarea Lui de mijlocire”: “Apostolului Ioan, pe insula Patmos, i-au fost descoperite lucrurile pe care Dumnezeu dorea ca el sa le transmita oamenilor. Studiati descoperirile acestea… Priviti la viata si caracterul lui Hristos si studiati lucrarea Lui de mijlocire. Aici e intelepciune vesnica, iubire vesnica, dreptate vesnica si indurare vesnica.” – Marturii, vol. 6, cap. Ultima avertizare, p. 66.

Hristos este legatura: “Hristos este legatura intre Dumnezeu si om. El a fagaduit mijlocirea Lui personala. El pune intreaga valoare a neprihanirii Sale de partea persoanei care se roaga… Atunci cand ne apropiem de Dumnezeu in virtutea meritelor  Mantuitorului, Hristos ne aseaza langa Sine, cuprinzandu-ne cu bratul Sau omenesc, in timp ce cu bratul Sau divin apuca tronul Celui Vesnic… El fagaduieste sa asculte si sa implineasca cererile noastre. Da, Hristos a devenit mijlocitorul rugaciunii dintre om si Dumnezeu. El a devenit si mijlocitorul binecuvantarii intre Dumnezeu si om.” – Marturii, vol.8, cap. Hristos, Mijlocitorul rugaciunii si al binecuvantarii, pag. 181.

Isus – Reprezentantul nostru: “Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea”, cuprinde intreg neamul omenesc. Dumnezeu a vorbit lui Isus ca reprezentant al nostru… Slava asezata asupra lui Hristos este o chezasie a iubirii lui Dumnezeu fatza de noi. Ea ne vorbeste despre puterea rugaciunii, – cum poate ajunge glasul omenesc la urechea lui Dumnezeu si cum gasesc primire cererile noastre in curtile ceresti… Glasul care a vorbit lui Isus zice oricarei fiinte credincioase: “Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 11, Botezeul, pag. 67.

Natura dumnezeiasca unita cu natura omeneasca: “Mantuitorul dorea foarte mult ca ucenicii Sai sa inteleaga scopul pentru care natura Lui dumnezeiasca era unita cu natura omeneasca… Dumnezeu Se descoperea in El, pentru ca El sa Se descopere in ei. Isus n-a dat pe fatza insusiri si nu s-a folosit de puteri pe care omul n-ar putea sa le aiba prin credinta in El.Toti urmasii Lui pot sa aiba natura Lui omeneasca desavarsita, daca se vor supune lui Dumnezeu ca si El.” – Hristos Lumina Lumii, cap.73, Sa nu vi se tulbure inima, pag. 443.

Importanta pentru planul de Mantuire: “Mijlocirea lui Hristos din Sanctuarul de sus, in favoarea omului, este tot atat de importanta pentru Planul de Mantuire ca si moartea Sa pe cruce. El a inceput aceasta lucrare la moartea Sa, iar dupa inviere, S-a inaltat sa o termine in ceruri… Isus a deschis calea catre tronul Tatalui si, prin mijlocirea Sa, pot sa fie prezentate inaintea lui Dumnezeu dorintele sincere ale tuturor acelora care vin la El prin credinta.” – Marea Lupta, cap. 28, In fatza raportului vietii, pag. 442.

Ce inseamna a te ruga in Numele lui Hristos: “Rugaciunea in Numele lui Hristos inseamna mai mult. Inseamna a primi caracterul Sau, a da pe fatza spiritul Sau si a savarsi lucrarile Sale… El mantuieste nu in pacat, ci din pacat; si aceia care Il iubesc isi vor dovedi iubirea prin ascultare.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 73, Sa nu vi se tulbure inima, pag. 444.

Gand pentru rugaciune:
“Invata-ma caile Tale, Doamne! Eu voi umbla in adevarul tau. Fa-mi inima sa se teama de Numele Tau.” Psalmul 86:11.