CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English  Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

6 Iulie 2000

Declaratia Sesiunii Bisericii ataca jocurile de noroc ca fiind "Anti-Crestine"

Toronto, Canada .... [ANN] 

Intalnirea Adventistilor de Ziua a Saptea din Toronto in Sesiune Mondiala a emis o declaratie care identifica jocurile de noroc ca "incompatibile cu principiile crestine" si ca "dependenta de jocurile de noroc este clar incompatibila cu stilul de viata crestin."

Puternica declaratie apare pe parcursul sesiunii de zece zile a Bisericii, care aduna impreuna circa 50,000 de oameni din 205 tari in care Biserica este reprezentata.

"Ideea de a lua bani de la multi oameni si de a-i da doar catorva este un revers al lui Robin Hood," a spus Jonathan Gallagher, director de stiri a Bisericii Adventiste din lumea intreaga si purtator de cuvant al Bisericii. "Este un 'furt calificat' care arata un principiu egoist total contradictoriu principiilor de iubire si ajutor predicate de Isus. Crestinii sunt incurajati sa fie responsabili si sa priveasca la nevoile altora, nu sa participe la casino-uri sau tichete de loterie. Aceasta declaratie este desemnata sa arata aspectele anti-crestine ale jocurilor de noroc, care sunt o afacere.

"Declaratia a fost emisa intr-o conferinta de presa de Joi, 6 Iulie, la SkyDome Toronto. Dr.Alex Currie, asistent al Presedintelui Diviziunii Diviziunii Pacificului de Sud, a prezentat o perspectiva asupra jocurilor de noroc din cultura australiana. "Incepand cu anii 1980, jocurile de noroc au inceput sa fie din ce in ce mai 'acceptabile'," a spus Currie. "Noi, in Diviziunea Pacificului de Sud, am formulat o asemenea declaratie care arata clar punctul de vedere al Bisericii Adventiste asupra jocurilor de noroc si aceasta a ridicat o bariera impotriva acceptarii de catre bisericii a profiturilor din jocurile de noroc." Barry Bussey, secretar al Conferintei Ontario, a citat statistici care arata o crestere a cheltuielilor pentru jocurile de noroc in Canada.

"Jocurile de noroc au un masiv impact asupra societatii," spune declaratia. "Costurile financiare rezulta din delictul comis pentru a plati obiceiul de a participa la jocuri de noroc, taxe crescande si cheltuielile legale, ca si delictele ce implica drogurile si prostitutia." In plus "Societatea plateste costul escaladat al delictelor asociate si ale falimentului familial care erodeaza calitatea vietii."

"Dar aceasta trebuie vazuta mai mult decat o declaratie teoretica", spune Gallagher.

"Trebuie sa fim personali si practici, a comentat Gallagher. "Jocurile de noroc sunt bazate pe o perspectiva necrestina a trairii momentului si cerere cheltuirea de timp si resurse. Ruineaza viata atator oameni care au nevoie de ajutor, in aceeasi masura in care alte lucruri ce creaza dependenta o fac.

Declaratia conchide: "Biserica Adventista de Ziua a Saptea cheama toate autoritatile guvernamentale sa reexamineze legaturile lor cu fondurile castigate din jocurile de noroc si sa previna cresterea disponibilitatii pentru jocurile de noroc cu efectele sale devastatoare asupra indivizilor si societatii."

---------- 

Declaratie a Bisiericii Adventiste de Ziua a Saptea privind jocurile de noroc

Jocurile de noroc au un impact tot mai mare asupra oamenilor de pe tot globul. Conceptul castigarii de bani pe cheltuiala altora a devenit o cursa moderna. Societatea plateste costul escaladat al delictelor asociate si al falimentului familial care erodeaza calitatea vietii. Adventistii de Ziua a Saptea s-au opus in mod constant jocurilor de noroc ca fiind incompatibile cu principiile crestine. Nu este o forma de divertisment potrivita sau legitima pentru procurarea de fonduri.

Jocurile de noroc sunt in opozitie cu principiile crestine ale ispravniciei. Dumnezeu identifica munca drept o metoda potrivita pentru castigarea de beneficii materiale si nu participarea la jocuri de noroc, visand sa castigi pe seama cheltuieli altora. Jocurile de noroc au un impact masiv asupra societatii. Costurile financiare rezulta din delictul comis pentru a plati obiceiul de a participa la jocuri de noroc, taxe crescande si cheltuielile legale, ca si delictele ce implica drogurile si prostitutia. Jocurile de noroc nu genereaza castig, ci mai degraba il iau de la aceia care cu greu si-ar permite sa piarda si il ofera catorva invingatori, cel mai mare invingator fiind desigur organizatorul jocului. Idea ca jocurile de noroc pot aduce un beneficiu economic pozitiv este o iluzie. In plus, acestea sunt in contradicite cu sensul crestin al responsabilitatii pentru familie, vecini, saraci si Biserica.

Jocurile de noroc creaza false iluzii. Visul jucatorului de a iesi pe primul loc inlocuieste sperantele reale cu un fals vis a carui posibilitate statistica de implinire este foarte mica. Crestinii nu isi pun speranta lor in imbogatire.Speranta crestina se bazeaza pe un viitor glorios promis de Dumnezeu, un viitor sigur, cu totul opus visului jucatorilor la jocurile de noroc. Marele castig pe care Biblia il subliniaza este ascultarea multumitoare de calauzirea lui Dumnezeu.

Jocurile de noroc creaza dependenta. Dependenta acestora este total incompatibila cu un stil de viata crestin. Biserica cauta sa ajute, nu sa blameze, pe aceea ce sufera datorita jocurilor de noroc si altor factori de dependenta. Crestinii recunosc ca sunt responsabili inaintea lui Dumnezeu pentru resursele lor si pentru stilul lor de viata.

Organizatia Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea nu accepta loteriile pentru castigarea de fonduri si ii indeamna pe membrii sai sa nu participe la astfel de activitati, chiar daca sunt bine intentionate. Totodata Biserica nu accepta jocurile de noroc sponsorizate de stat. Biserica Adventista de Ziua a Saptea cheama toate autoritatile sa previna cresterea disponibilitatii pentru jocurile de noroc cu toate efectele lor devastatoare asupra indivizilor si societatii.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea respinge jocurile de noroc descrise mai sus si nu solicita nici nu accepta fonduri a caror sursa deriva clar din jocurile de noroc.

Aceasta declaratie a fost votata de Comitetul Adiministrativ al Conferinta Generala a Adventistilor de Ziua a Saptea (ADCOM), pentru a fi emisa in timpul Sesiunii Conferintei Generale din Toronto, Canada, 29 Iunie - 9 Iulie 2000.

-------------- 
Argumente biblice:
1.) 1 Tesaloniceni 4:11; Geneza 3:19; Matei 19:21; Fapte 9:36; 2 Corinteni 9:8, 9 
2.) 1 Timotei 6:17; Evrei 11:1; 1 Timotei 6:6 
3.) 1 Corinteni 6:19, 20  

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]
 


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania