Stirile sãptãmânii: 1 septembrie 1998

Conferinta de la Oslo a propus o Coalitie Internationala pentru Libertate Religioasa
Brazilia: campania anti-drog a mobilizat mai mult de 500 de tineri

Conferinta de la Oslo a propus o Coalitie Internationala pentru Libertate Religioasa

Oslo, Norway...[ANN] Participantii la Conferinta de la Oslo, 12-15 august, au propus formarea unei Coalitii care sa sustina si sa protejeze libertatea religioasa in intreaga lume, raporteaza Bert Beach, director al Departamentului Relatiilor Inter-Biserici al Bisericii Adventiste.

"Participantii la Conferinta s-au angajat sa sustina crearea unei Coalitii Internationale care sa supravegheze si sa promoveze libertatea religioasa sau de credinta in intreaga lume," declara Beach.

"In cinstea celei de-a 50-a aniversari a istoricei Declaratii a Drepturilor Omului data de Natiunile Unite, Biserica Luterana din Norvegia, cu asistenta si suportul financiar al guvernului norvegian, s-a organizat aceasta Conferinta de la Oslo," adauga Beach. "Adventistii au fost prezenti la aceasta intalnire."

"Religia are un rol foarte important de jucat, pentru ca poate si ar putea milita pentru libertate, toleranta si cooperare, dar atat de des este un prilej de intoleranta, prejudecati, opresiuni si chiar persecutii. Acum, cand suntem in prag de mileniu trei, Biserica Adventista de Ziua a Saptea are un rol cheie de jucat in controversa de veacuri si tine sus steagul libertatii religioase,"  declara Beach.

Conferinta s-a incheiat cu Declaratia de la Oslo care a afirmat in consens sustinerea puternica a libertatii de religie si credinta, pe plan mondial si nevoia unui suport financiar si uman din partea Natiunilor Unite pentru munca de investigare a raportorilor speciali in cazurile de violare a libertatii religioase.  [Jonathan Gallagher]
 
Brazilia: campania anti-drog a mobilizat mai mult de 500 de tineri

Vitoria da Conquista, Brazilia...[ANN] Mai mult de 500 de tineri au participat la un mars impotriva drogurilor, pe strazile din Vitoria da Conquista, Bahia, Brazilia, la inceputul lunii August. Au fost acompaniati de o fanfara de trompete, ceea ce a atras curiozitatea a sute de spectatori, avand posibilitatea de a distribui peste 2000 de brosuri anti-drog.

Evenimentul a culminat in piata principala a orasului cu lecturi si marturii ale unor fosti consumatori de droguri. Radio Novo Tempo a prezentat evenimentul in intregime.
Totodata, s-au colectat 200 kg de mancare pentru o institutie ce lucreaza pentru reabilitarea dependentilor de alcool si de droguri.[ AWRecorder]
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.