Stirile sãptãmânii: 2 iunie 1998
 
 Adventistii se alatura protestului impotriva Raportului despre Secte din Belgia
ADRA se alatura USAID, Salvati Copiii, intr-o initiativa pentru sanatate
 
 
Adventistii se alatura protestului impotriva Raportului despre Secte din Belgia

Brusseles, Belgia...[ANN]  Conducatorul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Belgia s-a alaturat ingrijorarii altora in legatura cu cresterea intolerantei religioase, intr-o conferinta de presa pe 20 mai, intrunita pentru a sublinia pericolul raportului despre Secte aprobat recent de Parlamentul belgian.

Henri van der Veken a ilustrat accentuarea problemelor bisericilor minoritare, cu exemplul Bisericii Adventiste ce a fost transformata in chirias intr-o sala publica, de cand numele sau apare in lista sectelor data de guvern. Aceasta este o incalcare a garantiilor constitutionale de libertate religioasa pentru toate credintele si indica o crestere a intolerantei religioase printre tarile Europei de Vest.

Biserica Adventista este o biserica crestina legal recunoscuta pe plan mondial.

Atragand atentia la aceasta intalnire, Christopher H. Smith, membru al Camerei Reprezentantilor din SUA, spunea ca a fost alarmat datorita cresterii intolerantei religioase fata de minoritatile religioase ce se observa in Europa de Vest. El spunea ca noile legi si actiunile guvernului violeaza principiile libertatii religioase fondate in numeroase documente internationale, incluzand Actul Final de la Helsinki.

Comentand situatia pentru Asociatia Internationala pentru Libertate Religioasa, John Graz, secretarul general, declara ca impartaseste ingrijorarea pentru situatia din Belgia.

Ne identificam cu ingrijorarile crescute si credem ca aceasta chestiune merita o atentie sporita. Alternativa este o Europa in care minoritatile religioase vor fi tratate ca ‘o clasa de cetateni de mana a doua, declara Graz.
 

ADRA se alatura USAID, Salvati Copiii, intr-o initiativa pentru sanatate

Silver Spring, Mariland, USA...[ANN]. Agentia Adventista pentru Dezvoltare si Asistenta (ADRA) este una din cele patru organizatii private de voluntari si non-guvernamentale, ce colaboreaza intr-o initiativa pentru sanatate, Retele pentru sanatate,  lansata pe 21 mai in Washington, D.C.

Administratorul USAID  J. Brian Atwood si presedintele organizatiei Salvati Copiii, Charles MacCormack au semnat initiativa intr-o ceremonie.

Proiectul reuneste cele mai bune cunostinte pe care le-am descoperit in legatura cu prevenirea mortalitatii infantile si materne, declara MacCormack.
Programul pe cinci ani, de 51 miliarde dolari, reuneste conducatorii in dezvoltare si asistenta pentru comunitate, pentru prima data intr-un efort de imbunatatire a practicilor medicale in comunitatile unde aceste nevoi sunt cele mai mari.

Salvati Copiii este organizatia ce conduce acest program. Toate organizatiile participante vor lucra impreuna pentru a asigura familiilor din opt tari selectate servicii de inalta calitate in urmatoarele domenii: nutritie materna si ingrijirea femeilor insarcinate; voluntariat pentru planificare familiala; un domeniu larg de servicii de sanatate pentru copii ( incluzand imunizari, suplimentari de vitamina A); informatii si servicii pentru prevenirea raspandirii virusului SIDA si a altor boli transmise sexual.

ADRA este o agentie umanitara independenta cu o prezenta in mai mult de 145 de tari. Infiintata in 1956 de Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea, ADRA ajuta oamenii in nevoie, indiferent de apartenenta etnica, politica, religioasa.
 



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.