Stirile sãptãmânii: 3 noiembrie 1998

Premierul din Bermude a luat cuvantul la Marsul pentru un stil de viata fara droguri
Specialistii in sanatate se opun folosirii etichetelor pentru vin "Benefic pentru sanatate"
 

Premierul din Bermude a luat cuvantul la Marsul pentru un stil de viata fara droguri

Bermuda...[ANN] Pamela Gordon, premierul insulelor Bermude a incurajat participantii la marsul din 1 noiembrie sponsorizat de Biserica Crestina Adventista "Mars in jurul lumii 2000".

Aproximativ 1000 de persoane au participat pentru a promova stilul de viata fara droguri ca o parte a programului de actiune global care scoate in evidenta pericolul folosirii drogurilor, incluzand alcoolul si tutunul.

Vorbind la inceputul marsului, Gordon a subliniat scopul si misiunea evenimentului.
"Cred ca este realizabila misiunea de a avea o viata fara droguri in insulele Bermude" spunea Gordon. "Mi-ar placea sa vad anul viitor un mars national la care sa participe toate scolile si bisericile din insula" .

"In aceasta saptamana am vazut alte marsuri in lumea intreaga", spune Reg Burgess, coordonatorul evenimentului. "Vineri 30 octombrie, mai mult de 1000 de studenti din sistemul educational al Bisericii Adventiste din Ontario, Canada, au demonstrat angajamentul lor pentru o viata fara alcool, tutun si alte substante daunatoare. Acesta este inceputul unui mars national ce va culmina in Toronto in anul 2000."

"Totodata, in jur de 2000 de tineri au mers in mars peste Sydney Harbor Bridge in Australia, cu suportul oficialitatilor guvernamentale si un mesaj special din partea primului ministru John Howard. La mars au participat tineri de la diverse denominatiuni. Suntem incantati sa sustinem acest mesaj si multe alte marsuri sunt planificate in toata lumea inainte de marea finala de la Toronto."[Jonathan Gallagher]
 
  Specialistii in sanatate ai bisericii se opun folosirii etichetelor pentru vin "Benefic pentru sanatate"

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN]  Specialistii in sanatate ai Bisericii Adventiste cheama la sustinere impotriva noii propuneri de etichetare din SUA care ar putea sugera ca bautul vinului este benefic pentru sanatate.
Vorbind la Departamentul pentru Sanatate, Tom Neslund, director asociat, spunea ca acest lucru ar putea conduce la cresterea alcoolismului si a altor probleme provocate de consumul de alcool.

"Sa sugerezi pe o eticheta ca vinul este benefic pentru sanatate este un lucru gresit," spunea Neslund. "Orice beneficii presupuse pentru sanatate sunt depasite de pericolul consumului de alcool, ceea ce este deja bine documentat. Ar fi regretabil daca Biroul pentru Alcool, Tutun si Arme de Foc al SUA ar fi de acord sa sugereze beneficii pentru sanatate din acest consum. Deja Ghidul pentru Dieta USA avertizeaza ca 'un consum ridicat de alcool creste riscul pentru tensiune ridicata, boli de inima, cancer, accidente, sinucideri, probleme la nastere si mortalitate in general.' Riscurile intrec orice beneficiu posibil si ne opunem oricaror reguli de etichetare care ar sugera altceva."

In SUA, alcoolul este acum cea mai comuna bautura consumata la masa,  50% beau vin, 37% bere si 13% lichior.

Adventistii promoveaza un stil de viata fara alcool, cu accent pe dieta si exercitii fizice. [Jonathan Gallagher]
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.