ANN Bulletin

Adventist News Network

Seventh-day Adventist Church World Headquarters

Aprilie 4, 2001

Chemarea tinerilor pentru stoparea violentei  scolare
Agentia umanitara adventista ajuta victimele inundatiilor din Ucraina de Vest
O biserica Mexicana redefineste misiunea
 
 
 
 

Chemarea tinerilor pentru stoparea violentei  scolare

Mii de tineri, parinti si pastori Adventisti de Ziua a Saptea din intreaga SUA, Canada, Bermude, India, Africa, Europa si Caraibe vor fi impreuna in Indianapolis -Indiana, pe 7aprilie, pentru a vorbi impotriva violentei scolare si sociale.

Militantii care participa la o  conferinta care se desfasoara in perioada aprilie 4- 8, 2001, se vor uni in centrele oraselor pentru a se ruga pentru familiile victimelor violentei.Tinerii din America de Nord sunt in incurcatura, spune pastorul James Black, Presedintele Asociatiei Directorilor Tinerilor adventisti de culoare, o organizatie de conducatori Adventisti ce lucreaza pentru a se adresa problemelor cu care se confrunta tinerii negrii in America. In legatura cu o recenta impuscare intr-o scoala din California, Black a spus. "Ei nu se roaga in scoala ,ei nu se roaga acasa si aproape orice altceva esueaza".

De ce oamenii nu iau in considerare credinta?

Noi credem in puterea rugaciunii si in timp ce noi inca avem atentia lor si timpul pentru a-i ridica, intentionam ca tinerii nostrii sa se roage.

Aceasta este  a opta oara in 30 de ani cind conducatorii Adventisti din SUA , Canada si Bermude au convocat un Congres al Tinerilor Uniti de 4 zile. Organizatorii asteapta 40 mii de participanti. Tema evenimentului este " Noul Mileniu, Totul este ISUS".
Scopurile noastre sunt real focalizate pe ceea ce ei doresc de la viata si sa-i ajutam sa invete ca ei sa ia buna decizie, a explicat Black, care este, de asemenea. Directorul Bisericii Americane Adventiste de Nord al Exploratorilor --un program de consilieri ai tinerilor din lumea intreaga. In aceste timpuri spiritualitatea ar trebui sa fie o parte foarte mare a vietii in orice facem, la lucru, la joaca, in comunitatea noastra si chiar la scoala.

Acest  eveniment al tinerilor, acesta  adunare, nu se refera numai la copiii buni si ceea ce ei fac sau nu, a adaugat Black, care a invitat conducerea denominatiunilor din zona Indianapolis sa participe. Din cauza ca putini copii au probleme emotionale de furie, sentimente ranite, noi ca parinti si ca lideri de comunitate trebuie sa vorbim nevoilor lor umane si sa ne adresam problemeor ce preseaza vietile lor chiar acum.Delegati de tineri vor participa intr-un sir larg de activitati ale conferintei si pe piata de munca, tratind dezvoltarea personala la fel de bine si teme religioase si sociale.
 

Agentia umanitara adventista ajuta victimele inundatiilor din Ucraina de Vest

Inundatiile masive au omorit 9 oameni in martie si au afectat unul din patru locuitori in Zona Trans-Carpatina a Ucrainei de Vest-raporteaza Andrei Chupricov, director al ADRA din Ucrania.

Saptamina  trecuta Chupricov a vizitat zonele cele mai sever afectate acompaniat de Heriberto Muller, director al ADRA in regiunea Euro-Asia. Multi oameni au pierdut totul in inundatii,dar ei sunt entuziastici si infrunta situatia , sunt puternici a spus Muller.Ei isi vor reveni din dezastru si vor reconstrui.

Voluntarii distribuie alimente si medicamente. Pompeaza apa afara din casa si curata darimaturile. In plus lucratorii ADRA au transportat un grup de copii fara locuinta in Ungaria, unde ei vor fi hraniti si protejati pina cind familiile lor vor avea case sigure din nou.

Apele inundatiilor au acoperit 255 de orase si sate in Ucraina afectind 33 774 case si multe drumuri si poduri. Cele mai afectate sunt regiunile Beregovo si Vinogradov. In ultimele zile ale lunii martie 10 mii de persoane au ramas fara casa. Furtuna violenta a rupt gropile de gunoi si  mormintele cimitirelor rezultind din apa contaminata si raspindirea dizenteriei si a altor boli.

Ariile muntoase vecine din Romania, Ungaria si Slovacia-de asemenea, raporteaza o distrugere semnificativa prin inundatii.
Muller a spus ca taranii din muntii Carpati isi tin recolta lor anuala de cartofi varza si alte vegetale, in pivnitele mici sub casele lor.

Cind apa a inundat pivnitele,familii fara numar au pierdut sursa lor primara de alimente, pina in vara. Multe animale desemeni au murit si cimpurile care erau insamintate au fost complet inundate. ADRA si alte agentii de ajutorare spera sa ofere alimente de urgenta pentru trei  luni de zile pina cind primele recolte din vara vor fi gata.

Ploi abundente ,temperaturi mai ridicate decit media si taierea padurilor in exces a anilor precedenti , au cauzat frecvente inundatii in Carpati. Zece ucrainieni au murit si 24 mii au ramas fara case in inundatiile din 1998.
 

O biserica Mexicana redefineste misiunea

O biserica adventista din Mexico, ce a incercat in ultimii 15 ani sa stringa suficiente fonduri de a sfirsi constructia bisericii, a avut ca tinta de a colecta 100mii de dolari in intervalul de un an pentru Misiuna Globala a Bisericii lucrind intr-o alta arie saraca din lume. Deja ei au strins aproape o treime din fondurile necesare.

Montemorelos Universitatea Adventista, localizata in ceea ce traditional a fost considerat o arie de misiune.Contribuie smneficativ acum ea insasi,la raspindirea bisericii adventiste in alte parti ale lumii,spune Dr.Mike Ryan director al misiunii globale pentru Biserica Mondiala.

Biserica Adventista a Universitati Montemorelos a prins o viziune asupra nevoilor imeense a ceea ce este cunoscut ca fereastra de  10-40 spune Ryan.Acesta fereastra este un dreptunghi imaginar cu marginnea de sus 40 grade Nord de Ecuator   si cu latura inferioara 10 grade nord care se intinde din Africa de Vest pina in Asia.Saizeci la suta din  populatia Lunii traiesc aici si ei sunt cei mai saraci ai lumii.Citiva dintre ei sunt crestini.

Membrii bisericii in Mexico nu sunt bogati. Cistigul mediu si chiar pentru un pastor, este mai putin de 700 de dolari pe luna spune pastorul Amando Miranda.Un Mexican national care conduce comitetul administrativ al Misiunii Globale.Si inca ei au o viziune larga pentru nevoile altora. Universitatea spera ca multi din absolventii ei vor merge in zone din fereastra 10-40 pentru asi folosi abilitatile lor profesionale de a ajuta oamenii in nevoie.

Universitatea Montemorelos care are 2000 de studenti ofera o varieate larga de cursuri,incluzind medicina educatie,teologie,tehnica dentara administrarea afacerilor,de asistenta si nutritie. Biserica noastra este un punct focal care prepara viitori profesionisti crestini , a spus pastorul Omar Velazquez, pastor senior la Montemorelos.

"Ca pastor eu cred ca studentii ar trebui sa invete importanta contributiei la misiune generos cu inimi care simt cu nevoile altora.

Fereastra 10-40 este listata ca prioritatea cea mai mare a initiativei Misiunii Globale a Bisericii Adventiste."

In ultimii 10 ani sute de noi congregatii au fost stabilite de voluntari locali cunoscuti ca pionieri ai Misiunii Globale.

Ei sunt instruiti in slujirea holistica pentru a oferi ingrijire spirituala si fizica oamenilor in locurile inde nu exista biserici adventiste.


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.

ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri INTERCER News Network, Romania, iar traducerea este facuta de o echipa de voluntari. Pentru a reproduce stirile traduse in limba romana, va rugam sa pastrati aceasta nota de final.

Traducerea din aceasta saptamana este realizata de : Laurian Pantaia, Toronto, Canada

http://www.intercer.org/stiri