Stirile sãptãmânii: 4 august 1998
Molestarea unui adventist reflecta problemele de libertate religioasa din Rusia
Biblia in limba romana pe Web

Molestarea unui adventist reflecta problemele de libertate religioasã din Rusia

Anapa, Rusia...[ANN] Molestarea unui Adventist de Ziua a Saptea, pe 23 iulie in orasul Anala de pe litoralul Mãrii Negre, indicã impactul local al restrictiilor noi legi privind minoritãtile religioase, potrivit declaratiei lui John Graz, secretar general a Asociatiei Internationale pentru Libertate Religioasã (IRLA).

Yury Salov, membru al unei echipe ce vindea carti religioase in Anapa, a fost "arestat" de doi oameni in uniforma din Organizatia Nationala a Cazacilor. Acestia l-au dus la sediul organizatiei unde a fost interogat si batut cu cravase de metal.

Salov a fost acuzat ca a tradat Biserica Ortodoxa, iar cartile sale au fost confiscate.
Salov a reactionat spunand ca daca bataia sa aduce glorie lui Hristos, atunci nu ii pare rau pentru durerile pe care le-a suferit.

"Acest incident reflecta situatia existenta pe plan local, care a fost facuta mai dificila prin pasajul legii din 1997 ce pune restrictii asupra libertatii religioase," declara Graz. "In timp ce la nivel national nu sunt probleme majore, minoritatile religioase locale sunt in defensiva, ca si cand noua lege legitimeaza discriminarea impotriva acelor care nu fac parte din credinta majoritara."

Legea "este in contradictie cu Constitutia Rusiei si cu normele legale vestice al drepturilor omului," declara Vladimir Ryakhovsky, avocat ce a condus un apel la Curtea Constitutionala din Moscova.

Potrivit declaratiei lui Graz, IRLA sustine punerea legala in discutie a noi legi.[Jonathan Gallagher]
 
Biblia in limba romana pe Web

Slobozia, Romania...[ANN] Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Slobozia, Romania, a anuntat publicarea versiunii in limba romana a Bibliei pe World Wide Web, raporteaza Lucian Mihailescu, prezbiter cu tineretul din Slobozia. Acest site contine legaturile cu toate capitolele Bibliei si include cautare dupa verset si dupa cuvant.

"Apreciem initiativa Adventistilor romani de a pune versiunea romaneasca a Scripturii pe Web," declara Ekkehardt Mueller, director asociat al Institutului de Cercetari Biblice al Bisericii Adventiste Mondiale din Silver Spring, Maryland, USA. "Adventistii au o intelegere inalta a Scripturii, si subliniaza principiile Bibliei si Biblia insasi ca un indreptar de credinta si viata. Biserica este de asemenea angajata sa raspandeasca cuvantul lui Dumnezeu in lumea intreaga. Speram ca multi oameni vor fi binecuvantati prin aceasta lucrare si isi vor gasi linistea pe care o cauta."

Biblia in limba romana poate fi gasita la:
http://www.cicnet.ro/educatie/bis-adv/biblia/
sau la principala adresa web:

http://www.cicnet.ro/educatie/bis-adv/azs.htm [Wendi Shull]
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.