Stirile sãptãmânii -5 mai 1998
80.000 de oameni s-au bucurat de PENTECOST'98 transmisa in direct prin satelit
Presedintele Bisericii Adventiste cauta sustinere in legislatia anti-fumat
 Planul de 5 zile pentru renuntare la fumat - la Slobozia
 

80.000 de oameni s-au bucurat de PENTECOST?98 transmisa in direct prin satelit

Soweto, Africa de Sud...[ANN]  Cel putin 80.000 de oameni s-au bucurat de programul prin satelit "Pentecost '98",  (pentecost, engl. = sarbatoarea secerisului) un program de evanghelizare , transmis de pe stadionul Universitatii Vista, Soweto ce a inceput pe 25 aprilie.

"Suntem incantati de modul in care au inceput intalnirile in aceasta prima saptamana," spune Brad Thorp, presedintele Retelei de Comunicatii Globale Adventiste si coordonatorul acestui program. "Multe detalii organizatorice trebuie sa fie finalizate si multumim lui Dumnezeu ca totul a fost posibil intr-un mod minunat."

Prezentarile crainicului Fitz Henry au fost transmise in direct prin satelit in mii de locuri din Africa, incluzand Angola, Botswana, Camerun, Coasta de Fildes, Lesotho, Mali, Namibia, Rwanda, Swaziland, Tanzania si Zimbabwe.

Warren Judd, producatorul tehnic, declara ca tehnologia functioneaza bine  si programul are mare succes.
"Transmisia a fost bine receptionata in Windsor, Anglia ca si in cele mai multe din tarile Africii," spune Judd. "Exista cateva biserici in Rwanda unde 300 de oameni stau in interiorul bisericii si privesc transmisia si alti 1000 de oameni stau afara si asculta numai sunetul !"

Pentecost '98 ruleaza zilnic din 23 mai si este transmis in 16 limbi.

Presedintele Bisericii Adventiste cauta sustinere in legislatia anti-fumat

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN]  Robert S. Folkenberg, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, cheama membrii bisericii sa sustina proiectul de lege de control a tutunului, care va fi dezbatut in Senatul Statelor Unite luna aceasta.

Intr-un mesaj catre cei aproape 10 milioane de adventisti din lumea intreaga, Folkenberg a denumit legislatia propusa "cea mai cuprinzatoare lege de control a tutunului din istoria republicii," si cheama membrii bisericii din SUA sa trimita mesajul lor de sustinere senatorilor care ii reprezinta.

"Acordul Universal al Tutunului va creste taxele pe tutun, aproba ordonanta guvernului ca nicotina este un drog si pune restrictii la publicitatea pentru copii. Aceasta legislatie impotriva fumatului are nevoie de suportul dumneavoastra," declara Folkenberg.

Adventistii de ziua a saptea se afla in fruntea propagandei anti-fumat si a controlului tutunului de mai bine de un secol. Ca initiatori ai faimosului "Plan de cinci zile pentru renuntarea la fumat," adventistii continua sa actioneze in clinici anti-fumat si sa informeze publicul despre pericolele fumatului. Renuntarea la fumat reprezinta principala prevenire a cauzelor mortii.

Planul de 5 zile pentru renuntare la fumat - la Slobozia
Pentru cei ce sunt interesati de "Planul de cinci zile de renunare la fumat", puteti lua legatura cu Mariana Petre, Slobozia, care va poate da detalii.



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.