ANN Bulletin

Adventist News Network

Seventh-day Adventist Church World Headquarters

Martie  6, 2001
 

Campania de evanghelizare din Cuba deschide noi perspective
Biserica Adventista din Bangladesh s-a dublat
A inceput procesul de vindecare dupa impuscaturile din Guam
 
 

Campania de evanghelizare din Cuba deschide noi perspective

Havana, Cuba …[Bettina Krause/Kyle Fiess/ANN]

Intalnirile unei campanii de evanghelizare, care s-a desfasurat intre 12 si 20 Februarie, au marcat pentru prima data in ultimii 42 de ani, sustinerea unui program evanghelistic protestant intr-o sala publica din Cuba. Aceasta campanie, sponsorizata de programul de radio “La Voz de la Esperanza” (Vocea Sperantei), a adunat in fiecare seara o audienta de peste 1500 de oameni. Acest eveniment a fost posibil, dupa ce guvernul cubanez a permis Bisericii Adventiste sa sustina intalniri la Teatrul Mellas, o sala publica din Vedado, in vecinatatea Havanei. Evanghelistul adventist Alejandro Bullon a vorbit audientei din teatru, in timp ce pastorii adventisti au condus in mod asemanator, intalniri mai mici in peste 40 de locuri din Cuba. Dorinta de a obtine un loc la teatrul din Havana a fost asa de mare, incat organizatorii a trebuit sa se foloseasca de bilete pentru cele 1500 de locuri. La finalul evenimentului, pe 20 Februarie, au venit mai bine de 1000 de persoane fara bilete care au ramas in afara teatrului.

Patorul Armanso Miranda, vicepresesintele Bisericii Adventiste mondiale, a fost unul dintre liderii Bisericii Adventiste care a participat la aceste intalniri.“A fost cu adevarat o minune,” a spus Miranda, referindu-se la suspendarea restrictiilor ce impiedicau ca un asemenea program sa aiba loc.

Un numar de 2070 de persoane s-au alaturat Bisericii Adventiste din Cuba, ca rezultat al acestor intalniri de evanghelizare, raporteaza Alejandro Morgado, director in cadrul Bisericii din Cuba. El a adaugat ca alte 5000 de persoane au cerut botezul in viitorul apropiat. Liderii bisericii au planuit un botez pentru 2000 de nou convertiti la sfarsitul lui Martie, si un botez de 3000 de persoane la sfarsitul lui Mai.

Three Angels Broadcasting Network, a filmat Evanghelizarea din Cuba pentru o viitoare transmisiune internationala prin satelit.
 
 

Biserica Adventista din Bangladesh s-a dublat

Bangkok, Tailanda…[Gary Krause/ANN]

Numarul adventistilor de ziua a saptea din Banglades s-a dublat in ultimii cinci ani, ajungand la mai mult de 25.000, conform raportului lui Isaac Bairagee, coordonator la initiativei Misiunii Globale din aceasta tara.

Vorbind saptamana trecuta in fata coordonatorului Misiunii Globale din Asia, Bairagee a descris complexitatea lucrarii membrilor laici, cunoscuti sub numele de Pionierii Misiunii Globale. O suta cincizeci de asemenea lucratori au fost instruiti sa poata implinii nevoile locuitorilor satelor din Banglades si alti 50 de viitori lucratori laici vor fi instruiti anul acesta.Ei merg in diferitele localitati in echipe de cate doi si ii ajuta pe oamenii bolnavi folosind tratamente simple, ii invata principiile de baza ale unei vietuiri sanatoase, ii invata pe oamenii care nu au acces la o educatie scolara, ii ajuta pe cei in varsta si le impartasesc mesajul plin de dragoste al Bibliei.

“Desi crestinismul este o minoritate in aceasta tara, totusi adventistii au primit acceptul guvernamental de a contribui la educatia, sanatatea si dezvoltarea spirituala a acestei natiuni,” a spus Dr. Mike Ryan, director pentru Misiunea Globala a Bisericii Mondiale.

Bangladesul are o populatie de 130 milioane de oameni care traiesc pe un teritoriu de trei ori mai mic decat al Japoniei. Inundatiile anuale, care acopera adesea pana la o treime din teritoriul tarii, distrug in mod sistematic recoltele si fac dezvoltarea economica dificila. Ramane una dintre cele mai dense si sarace natiuni ale lumii.
 
 

A inceput procesul de vindecare dupa impuscaturile din Guam

Tamuning, Guam, USA (Territory)…[Ken Wetmore/ANN]

Procesul de vindecare a ranilor provocate de impuscaturile din 26 februarie, de la Clinica Adventista din Guam, a inceput; totusi ranile fizice ale supravietuitorilor se vindeca mai repede decat suferintele emotionale-sufletesti, a spus un lider local al Bisericii.

Peter Maguadog, in varsta de 44 de ani, a intrat in clinica adventista, luni pe la ora 11, si in urmatoarele cateva minute si-a impuscat fosta sotie, Lucia Maguadog, si pe Bernadette Moreno. Ambele femei erau asistente in aceasta clinica. Alte patru persoane au fost ranite inainte ca politia sa-l raneasca mortal pe atentator.

Toti cei patru supravietuitori au fost externati acum din spitalul Memorial Guam, unde fusesera internati. Ultimul care urma sa fie externat era Jordan Urban, care fusese impuscat in cap. A doua zi dupa acest eveniment, procesul de vindecare emotionala a inceput printr-un serviciu special in Biserica Adventista Agana Heights, in care au fost comemorate victimele si s-au inaltat rugaciuni pentru cei raniti. Mai mult de 400 de membri au umplut pana la refuz biserica.

Departamentul de politie din Guam si-a incheiat investigatiile crimei din 28 februarie, si a inaintat raportul oficialilor clinicii. Clinica a fost redeschisa pe 1 martie, prin oferirea de servicii limitate, iar pe 6 martie au fost redeschise toate serviciile disponibele inainte datei de 28 februarie.

Clinica Adventista din Guam, deschisa in anul 1955, este o clinica medicala multi-specializata si dentala care are mai bine de 200 de angajati.

Ucisi: Lucia Maguadog – 43 de ani, asistenta

Bernadette Moreno – 27 de ani, asistenta

Peter Agun Maguadog – 44 de ani, fost angajat al clinicii, ucis de politie

Raniti: Betty Vence - 56 de ani, contabil sef

Tom Kim – 46 de ani, consultant de afaceri

Anthony Cruz Jr. – 26 de ani, responsabil cu aprovizionarea

Jordan Urban – 29 de ani, contabilul Academiei Adventiste din Guam
 


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.

ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri INTERCER News Network, Romania, iar traducerea este facuta de o echipa de voluntari. Pentru a reproduce stirile traduse in limba romana, va rugam sa pastrati aceasta nota de final.

Traducerea din aceasta saptamana este realizata de : Lucian Floricel, Braila

http://www.intercer.org/stiri