Stirile saptamanii - 7 aprilie 1998
 Adventistii continua sa dezvolte initiative interesante pe Internet
Radio Israel intervieveaza un conducator adventist

 Adventistii continua sa dezvolte initiative interesante pe Internet

Conducatorii Bisericii Crestine Adventiste de ziua a Saptea mondiale, s-au intalnit in Silver Spring, Maryland, pe 26 Martie, pentru a continua dezvoltarea utilizarii Internetului de catre Biserica.

Cu perspectiva ca pana in anul 2001, numarul utilizatorilor Internetului va fi in jur de 175 milioane, adventistii deja au realizat un program de activitati pe Net, raporteaza Presedintele Robert S. Folkenberg.

"Avem un mesaj extraordinar de transmis si Internetul este o cale minunata de a realiza acest lucru. Prin Net putem experimenta calatorii misionare si putem avea la dispozitie un domeniu larg de resurse incluzand forme de instruire, informatii despre ingrijirea sanatatii si aspectele globale ale operatiunilor bisericii. Mesajul pe care vrem sa-l transmitem este: 'Adventistii sunt gata sa va ajute!'" declara Folkenberg.

"În acelasi fel cum folositi un aeroport pentru a avea acces la diferite linii aeriene pentru a ajunge unde doriti, vom ajuta oamenii in calatoriile lor informationale individuale," spune Philip Follett, vice-presedinte al Bisericii Adventiste.

Activitatile pe Internet ale Bisericii pot fi accesate prin pagina cu adresa www.adventist.org, care are si legaturile cu multe alte programe si organizatii ale denominatiunii.

Radio Israel intervieveaza un conducator adventist

Pentru prima data, Richard Elofer, presedintele Bisericii Adventiste din Israel, a fost intervievat de Radio Israel.

Elofer a vorbit despre noile sale intalniri in Israel, munca sa ca sef al Bisericii si director al unei reviste crestine. Reporterul a vrut sa stie mai multe despre experienta spirituala a lui Elofer in contextul evreiesc deoarece acesta nu este un lucru comun in Israel printre poporul evreu.

"Interviul a fost o ocazie foarte buna de a vorbi despre Biserica Adventista si despre mostenirea comuna a adventistilor si a poporului evreu. Avem aceeasi dragoste pentru Sfintele Scripturi si pentru Dumnezeul Vechiului Testament. Avem aceeasi zi de odihna si aceleasi principii de dieta. Diferenta este aceea ca noi credem ca Isus este Mesia al Israelului si al Neamurilor. Speram ca interviul va permite ambelor comunitati sa traiasca impreuna in pace si sa se aprecieze unii pe altii", spune Elofer.



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.