Stirile sãptãmânii: 7 iulie 1998
Reactia Bisericii Adventiste la Scrisoarea Papei de sustinere a respectarii  zilei de Duminica
Familiile datornice  ajutate de Fundatia Adventista Italiana
Reactia Bisericii Adventiste la Scrisoarea Papei de sustinere a respectarii zilei de Duminica

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN] Conducatorii Bisericii Adventiste au reactionat la scrisoarea Papei ce cheama la un angajament pentru respectarea zilei de Duminica si prezenta oamenilor in biserica.

"Sustinerea Duminicii ca zi de odihna si inchinare nu poate fi sprijinita," declara Robert S. Folkenberg, presedintele Bisericii Adventiste. "Ideea citata in scrisoare: 'Crestinii vor avea tendinta naturala sa se asigure ca legislatia civila respecta datoria lor de a pastra Duminica ca zi sfanta' demonstreaza dorinta de a apela la puterea civila mai mult decat la autoritatea scripturistica. Cineva care da ascultare din teama nu da ascultare cu adevarat. Declinul moral al societatii nu inseamna caderea legislatiei ci mai degraba neputinta pretinsilor Crestini de a revela corect dragostea lui Dumnezeu si a autoritatii Lui. "

"Scrisoarea Papei ofera oportunitatea de a reexamina aspectele Biblice ale inchinarii," declara John Graz Director al Departamentului Relatii cu Publicul si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste.
"In timp ce chemarea Papei la prezenta in biserica este de inteles in lumina dezvoltarii secularismului, nu suntem de acord ca Duminica este identificata ca fiind zi de inchinare pentru Crestini."

"Este intrigant faptul ca documentul incepe cu enumerarea Biblica a creatiei si citeaza Geneza extins, chiar si textul 'Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o,' iar chemarea este pentru inchinare Duminica," spunea Angel M. Rodriguez, director asociat la Institutul Adventist pentru Cercetare Biblica. "Noi dorim sa mentinem adevarul autoritatii Biblice si sa pastram Sabatul zilei a saptea ca zi de odihna si inchinare."

In scrisoarea sa Papa indica faptul ca ziua de inchinare a fost "mutata", pentru a deveni ceea ce se cheama "Pastele saptamanal."

"Aceasta idee nu are suport Scriptural," comenteaza Rodriguez, "si rupe legaturile dintre Creatie si Salvare. Ca si Biserica, noi urmam exemplul lui Hristos, care a pastrat Sabatul zilei a saptea in timpul vietii sale si s-a odihnit in mormant in timpul Sabatului. Dupa aceea, Sabatul zilei a saptea a fost pastrat de toti apostolii."

Graz declara ca spera ca interesul provocat de "scrisoarea apostolica" va duce la reluarea studiilor nu numai despre ziua de odihna, dar si despre ce reprezinta aceasta.

"Ca Biserica, noi chemam la reinnoirea angajamentului fata de principiile Crestine si fata de Dumnezeul Sabatului, si la o intelegere mai adanca a adevarului Biblic." [Jonathan Gallagher]
 
Familiile datornice ajutate de Fundatia Adventista Italiana

Roma, Italia...[ANN] Intr-o actiune de ajutorare a familiilor datornice ce sufera grele penalitati bancare, Fundatia Adventum va folosi 3.000.000 dolari pentru achitarea taxelor, intr-un program suportat de Guvernul Italian.

La o intalnire in Roma cu Presedintele Camerei Deputatilor a Parlamentului Italian, Luciano Violante, pe 26 iunie, 120 de participanti din guvern, politie, banci, universitati, uniuni ale municitorilor, au auzit detalii despre noul plan. Fundatia, infiintata de Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Italia, este dedicata sa-i ajute pe cei ce au serioase dificultati financiare rezultate din dobanzi.

"Presedintele Parlamentului a incurajat Biserica Adventista si i-a multumit pentru acest tip de activitate si pentru intentia de a ajuta cetatenii care sunt victime ale dobanzilor," spunea Dora Pellegrini, purtator de cuvant al Bisericii Adventiste.
 
Ignazio Barbuscia, presedintele Fundatiei, declara ca programul demonstreaza implicarea Bisericii Adventiste in comunitate si rolul sau in ajutorarea celorlalti oameni.

"Ca rezultat, Fundatia a ajutat deja 300 familii sa scape de cursa dobanzilor," spunea Barbuscia.
  



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.