Stirile sãptãmânii: 8 decembrie 1998
Biserica Adventista reconfirma angajamentul sau pentru Drepturile Omului
Cercetarile de la Universitatea Adventista arata cum protejeaza usturoiul inima

Biserica Adventista reconfirma angajamentul sau pentru Drepturile Omului
Silver Spring, Maryland, USA...[ANN] In serviciile de celebrare din lumea intraga si printr-o declaratie oficiala, Biserica Adventista de Ziua a Saptea reconfirma angajamentul sau fata de Drepturile Omului. Se sarbatoreste anul acesta a 50-a aniversare Drepturilor Omului aprobata de Natiunile Unite pe 10 decembrie 1948.

Conferinta Generala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a incurajat toate bisericile sa marcheze aniversarea cu servicii speciale pe 12 Decembrie. Aniversarea a fost recunoscuta printr-o declaratie oficiala pe 17 noiembrie si un serviciu major la Conferinta pe 20 noiembrie.

Declaratia Drepturilor Omului, document al Natiunilor Unite, subliniaza ca drepturile omului si libertatea sunt incontestabile.

"Adventistii de Ziua a Saptea cred ca exercitarea fortei in domeniul religios este contrara principiilor vesnice ale lui Dumnezeu," spune declaratia. "Biserica Adventista solicita Natiunile Unite, autoritatile guvernamentale, liderii religiosi si credinciosii, si organizatiile non-guvernamentale sa contribuie la implementarea acestei declaratii."

Robert Folkenberg, presedintele Bisericii Adventiste a vorbit despre semnificatia Declaratiei Drepturilor Omului. "Ca Adventisti de Ziua a Saptea, noi credem ca esenta Declaratiei poate fi gasita in Cuvantul lui Dumnezeu,"  spunea Folkenberg. "Comemorand aniversarea, dãm bisericii noastre ocazia de a spune lumii ca sustinem apararea demnitatii umane. Toate programele Bisericii au acest scop. Ca rezultat al imensei iubiri pentru noi, Dumnezeu a creat primii nostri parinti liberi din punct de vedere moral si a dat pe Fiul Sau ca sa ne salveze. Fiecare fiinta umana este fiu sau fiica a lui Dumnezeu, creati dupa chipul Sau."[Jonathan Gallagher]

Cercetarile de la Universitatea Adventista arata cum protejeaza usturoiul inima

Loma linda, California, USA...[ANN] Cercetarile recente facute la Universitatea Bisericii Adventiste din Loma Linda au demonstrat cum protejeaza usturoiul inima."

Benjamin Lau, profesor de imunologie si mocrobiologie la Scoala de Medicina a Universitatii Loma Linda, a fost invitat sa ia cuvantul la o conferinta avand ca tema beneficiile aduse de folosirea usturoiului ca supliment, ce a avut loc intre 15-17 noiembrie la Marriot Newport Center, Newport Beach.

Prezentarea Dr. Law a cuprins ultimele date din laboratorul sau ce explica modul in care usturoiul poate proteja oamenii de boli cardiovasculare (atac de cord), cauza majora de moarte din USA si alte tari din lume.

Se stie de cateva decenii ca nivelul ridicat de colesterol in sange este un factor de risc major pentru atacul de cord si ca reducerea colesterolului, in special a tipului cu densitate mica numit LDL, poate reduce semnificativ riscul pentru aceste boli. In ultimul deceniu s-a recunoscut ca vinovatul real este colesterolul LDL oxidat.

In aceasta conferinta, Dr. Lau a prezentat descoperirile sale si ale asociatilor sai ce arat ca multi compusi din usturoi pot efectiv suprima oxidarea colesterolului. Suplimentarea pe termen scurt cu usturoi a demonstrat cresterea rezistentei fata de oxidarea colesterolului la cativa pacienti.

Dr. Lau si asociatii sai sunt implicati in cercetare de peste 20 ani. Ei au demonstrat ca usturoiul reduce nivelul colesterolului, imbunatateste imunitatea, si are proprietati anti-carcinogene si anti-tumorale.

Dr. Lau a scris trei carti pentru publicul larg ce contin cercetarile sale. Ultima sa carte,"Usturoiul si tu: Medicina Moderna" a fost publicata la inceputul anului in Canada.[LLU/Today]



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.