Stirile sãptãmânii: 9 martie 1999
Radio Vocea Sperantei primeste aprecieri

Radio "Vocea Sperantei" primeste aprecieri
Bucuresti, Romania. [ANN]. La cea de-a cincea aniversare, postul de radio adventist "Vocea Sperantei" din Bucuresti, România a primit aprecieri si felicitãri de la multe oficialitãti, lideri religiosi si reprezentanti de presa.

Dl.Radu Traian Negrei, consilier al Presedintelui Constantinescu pentru culturã, educatie si religie, a vorbit apreciativ despre contributia postului de radio in tarã.
"Cred ca a fost ceva deosebit sã experimentãm impreunã frumusetea acestor voci", a spus Negrei. "Visul meu este ca fiecare voce sa fie auzitã de Institutia prezidentialã a României. Fie ca acest radio sã se dezvolte prin profesionalismul lucrãtorilor sãu, prin bunãvointa lui Dumnezeu si prin aportul celor care iubesc mesajul sãu."
Negrei a adãugat, de asemenea, cã dânsul s-a opus oricãrei încercãri de a i se opri acestui post de radio licenta de functionare.
"Am primit circa 150 de scrisori care exprimã îngrijorarea diferitelor organizatii privind posibilul refuz de a reînnoi licenta pentru "Vocea Sperantei", a spus Negrei. "Am discutat problema cu Consiliul National al Audovizualului si le-am spus cã ar fi o gresealã sã opreascã emisia acestui post de radio, pentru cã aceasta nu ar fi în armonie cu principiile democratiei.

Alexandru Stan, profesor la Seminarul Teologic Ortodox, care nu este necritic cu organizatiile ne-ortodoxe, a comentat, de asemenea, pozitiv.  "Doresc viatã lungã pentru Radio "Vocea Sperantei" si cred cã acest post de radio poate sã emitã în orice loc, în orice localitate, deoarece este vocea unui profet care strigã ãentru a atrage atentia oamenilor la Hristos ,  Domnul.", a spus dl.Stan.

Aniversarea de la 28 februarie a inclus un program special de celebrare, insotit de un concer la Sala Palatului, Bucuresti, la care au participat multe grupuri muzicale bine-cunoscute.  Printre participanti au fost reprezentanti ai Presedentiei, ai Guvernului, ai Secretariatului de Stat pentru Culte, ai Consiliului National al AudioVizualului si altii.

Dan Romulus Serban, Consilier al Primului Ministru în probleme de sãnãtate, a spus cã Radio "Vocea Sperantei" este ascultat în institutia sa si ca apreciayã profesionalismul demonstrat de echipa "Vocea Sperantei". Dânsul si-a exprimat opinia cã "Vocea Sperantei" este "o voce cu adevãrat necesarã în spectrul audio-vizual românesc."

Marina Fara, purtãto de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, si jurnalist pentru un post de radio national de 30 de ani, a comentat:
"Ca om de radio, vã felicit pentru lucrarea voastrã profesionalã. Ca jurnalist crestin, admir curajul vostru de a porni o asemenea statie radio; iar ca purtãtor de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, vãd "Vocea Sperantei" ca aducând rãspunsuri la întrebãrile fundamentale ale vietii. Asa cã vã doresc continuarea activitãtii celor 5 ani de functionare, deoarece sunteti o voce distinctã, unicã."

Un mesaj similar a fost primit de la Alianta Evanghelicã,  de la Biserica Baptistã si de la reprezentantii de presã. Ion Zubascu, editor al rubricii de religie la cotidianul "România Liberã", a afirmat: "Sigur nu vã puteti opri aici, cãci Speranta este Eternã."

Radio "Vocea Sperantei" are un studiou principal în Bucuresti, producând programe pentru Bucuresti si pentru orasele mari din România, ca si pentru programul zilnic in româneste prin AWR (Adventist World Radio). Licenta asiguratã în 1993 expirã în aprilie, desi poate fi reînnoitã. Posibilitatea refuzului unei noi reînnoiri a condus postul de radio la organizarea concertului aniversar, atât pentru a testa atitudinea oamenilor influenti, cît si pentru a cîstiga un viitor suport pentru postul de radio. [Adrian Bocãneanu / Viorel Dima].


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.
Paginile web sunt realizate de Internet spre Cer.