Stirile sãptãmânii: 9 iunie 1998
Primarul Ierusalimului se adreseaza Conferintei Teologice
Colegiul Adventist Britanic: Reafirmarea Acreditarii Oficiale
 

Primarul Ierusalimului se adreseaza Conferintei Teologice

Ierusalim, Israel...[ANN]. Primarul Ierusalimului, Ehud Olmert s-a adresat Adventistilor ce au sponsorizat Prima Conferinta Biblica Internationala de la Ramat Rachel pe 8 iunie. Vorbind despre istoria Ierusalimului si schimbarile din prezent, Olmert a chemat Biserica Adventista sa sustina incercarea Ierusalimului de a deveni un loc al tolerantei si armoniei in locul conflictelor comune acestei regiuni.

"Bine ati venit in Cetatea lui David cu o vechime de 3000 de ani," a spus Olmert, notand ca "voi Adventistii credeti ca si noi ca David a existat cu adevarat."
"Unii numesc Ierusalimul "Orasul Pacii,’" continua Olmert, "dar si voi si eu stim foarte bine - nu a fost niciodata. Istoria Ierusalimului a fost una de conflicte si confruntari iar orasul a fost distrus si reconstruit de atat de multe ori. Insa eu cred ca este vointa lui Dumnezeu ca toleranta si co-existenta pasnica pe care noi le dorim vor face Ierusalimul un oras care inspira lumea."
Olmert, care este si membru al Knesset-ului, parlamentul Israelian, le-a cerut in mod special Adventistilor sa participe la programul pentru pace si sa "propage experienta sigurantei si increderii in Ierusalim, nu una de teama si intimidare."

Ca raspuns la cuvantul primarului, Presedintele Bisericii Adventiste din Israel, Richard Elofer, a multumit acestuia pentru vizita si pentru cuvintele adresate.

Conferinta Biblica a continuat pana pe 14 iunie si a atras 200 de participanti din cele mai multe regiuni ale lumii.

Colegiul Adventist Britanic: Reafirmarea Acreditarii Oficiale

Brecknell, Anglia...[ANN]. Colegiul Newbold, un colegiu al Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea de tip universitar, si-a reinoit acreditarea pe 27 mai.

"Aceasta este o confirmare a succeselor programului pe care il desfasuram aici in Newbold," declara John Baildam, Director al Relatiilor Academice.
Acreditarea data de Serviciul de Validare Universitar, stabilit de guvernul britanic, confirma absolvirea colegiului.

Fondat in 1902, colegiul pune la dispozitie pregatirea pastorilor si stiinte umaniste  pentru Biserica Adventista din nordul Europei.
 



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.