Stirile sãptãmânii: 10 noiembrie 1998
Refugiati ai celui mai rau dezastru natural din acest secol ce avut loc in Nicaragua au fost ajutati de Agentia pentru Ajutor Adventista
Un adventist reales in functie la o Organizatie Inter-Biserici Majora
 

Refugiuati ai celui mai rau dezastru din acest secol ce a avut loc in Nicaragua au fost ajutati de Agentia pentru Ajutor Adventista

Managua, Nicaragua...[ANN] In dupa amiaza celui mai rau dezastru natural din acest secol, ce a avut loc in Nicaragua, Agentia Adventista ADRA a livrat materiale de ajutor la mii de refugiati, raporteaza Ed Baumgartner, Director ADRA din aceasta tara.

Personalul ADRA, in colaborare cu membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, au folosit o clinica mobila si o echipa medicala pentru a acorda asistenta tuturor celor afectati de furtuna, ajungand pana la cateva sute de oameni zilnic.

"Ceea ce vedem in eforturile noastre de ajutorare este indescriptibil. Oamenii sufera si au pierdut totul," declara Ruben Rojas, angajat ADRA si membru al clinicii mobile."Gasim oameni cu febra, infectii la picioare, boli degestive."

Baumgartner raporteaza ca ADRA din Nicaragua a primit mai mult de 100.000 $ SUA de la reteaua internationala ADRA pentru a procura medicamente, materiale pentru acoperisuri temporare, paturi, pasta de dinti, sapun, detergent, hartie igienica, lumanari si chibrituri pentru victime.

ADRA distribuie curent 420 tone de porumb si soia si 98 tone ulei vegetal, hrana suficienta pentru 57.000 de oameni timp de o luna, cu portii de 1000 calorii zilnic si 40 grame de proteine.
Cea mai mare problema in distribuirea ajutoarelor este sa-i gaseasca pe cei cu nevoi, deoarece drumurile si podurile sunt inexistente sau impracticabile in cea mai mare parte din tara.

Se estimeaza ca 750.000 oameni au ramas fara locuinte, 1500 au murit si mii de oameni sunt disparuti.
ADRA actioneaza rapid pentru a acorda ajutor in intraga tara.[Beth Schaefer]
 
  Un adventist reales in functie la o Organizatie Inter-Biserici Majora

Windsor, England...[ANN]  Dr. Bert Beach, director pentru Relatiile Inter-Biserici al Bisericii Adventiste a fost reales in functia de secretar al Christian World Communions, la o intalnire in Castelul Windsor, Anglia, pe 22 octombrie. Beach a ocupat aceasta functie in ultimii 28 de ani.

"Christian World Communions este un for pentru schimbul de informatii intre biserici", spune Beach. "Acesta cuprinde cele mai importante confesiuni crestine si reuneste intr-o adunare ad-hoc reprezentantii principali ai crestinatatii. Organizatia acesata este in contrast cu Consiliul Mondial al Bisericilor care are o componenta mult mai restransa."

La intalnire au fost prezenti si John Graz, director al departamentului Relatii cu Publicul si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste si Michael Pearson, vice-presedinte al Colegiului Newbold, o institutie adventista situata langa Windsor.[Jonathan Gallagher]
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.