Stirile sãptãmânii:  11 aprilie 2000

"Cresterea intolerantei religioase" - liderul Adventist pentru libertate religioasa instiinteaza Natiunile Unite
Guvernul canadian sustine Programul ADRA pentru victimele minelor antipersonale

"Cresterea intolerantei religioase" - liderul Adventist pentru libertate religioasa instiinteaza Natiunile Unite

Geneva, Elvetia...[ANN]  Un climat de ostilitate fata de minoritatile religioase in Europa este incompatibil cu idealul democratic al libertatii religioase, a declarat pastorul Adventist de Ziua a Saptea Malton Braff in fata Comisiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului, pe 6 aprilie.

Reprezentand Departamentul Bisericii Adventiste mondiale pentru relatii publice si libertate religioasa, Braff a spus delegatilor
Natiunilor Unite ca atata timp cat guvernele - inclusiv ale Frantei, Belgiei si altor tari Europene confunda minoritatile religioase cu sectele periculoase, "credinciosii onesti sunt in pericol."

"Noi credem ca exista multe alte cai pentru a controla si stopa aceste grupuri periculoase, sectele," spunea Braff, dar represiunea drepturilor omului nu este niciodata justificata.

Actiunea lui Braff la Natiunile Unite exprima ingrijorarea comunitatilor internationale religioase si civile in legatura cu politicile adoptate de cateva guverne Europene in ultimii ani - infiintarea comitetelor care investigheaza grupurile religioase mici. Braff a declarat "Noi credem ca guvernele trebuie sa protejeze libertatea religioasa si vor facea aceasta protejand si promovand drepturile omului."

Dr. John Graz, directorul Departamentului relatii publice si libertate religioasa al Bisericii Adventiste, reafirma angajamentul bisericii in promovarea libertatii religioase in toata lumea, pentru toti oamenii si credintele.

"In Declaratia Drepturilor Omului din 1948, Natiunile Unite, libertatea religioasa este considerata 'un drept egal si inalinabil pentru toti membrii familiei umane,' " spune Graz. "Ca Biserica, noi vom continua sa ne opunem practicilor guvernamentale si regulamentelor care incalca aceasta libertate fundamentala prin discriminarea impotriva minoritatilor religioase."[Bettina Krause].

Guvernul canadian  sustine Programul ADRA pentru victimele minelor antipersonale

Ottawa, Canada...[ANN]  Denumind desfasurarea peste tot a minelor antipersonale ca fiind o "tragedie umana" reprezentantii guvernului Canadian au anuntat planurile de a contribui mai mult de 170.000 $ SUA pentru reabilitarea serviciilor acordate victimelor minelor antipersonale din Yemen prin Agentia Adventista de Dezvoltare si Ajutor (ADRA).

Ministrul Afacerilor Externe Lloyd Axworthy si Ministrul Cooperarii Internationale Maria Minna au anuntat aceasta contributie pe 31 martie in timpul vizitei Presedintelui Republicii Yemen Ali Abdallah in Canada.

"[Minele antipersonale]" continua sa ucida barbati, femei si copii multa vreme dupa terminarea conflictului," spune Minna. "Costul personal platit de victime, familiile lor si comunitati este covarsitor."

Guvernul Canadian va canaliza fondurile catre ADRA Canada. "ADRA ajuta victimele minelor antipersonale sa-si vindece ranile si le acorda terapie psihica pentru a invata cum sa-si foloseasca mainile si picioarele artificiale," explica Kay Kierstead, coordonator cu comunicatiile ADRA Canada. "Mai tarziu, ii invatam si cum sa-si gaseasca o munca potrivita."

"Prin acest program, Canada sprijina victimele minelor antipersonale din Yemen ajutandu-i sa-si reconstruiasca vietile si sa se reintegreze in comunitatile lor," adauga Axworthy. "In acest mod, noi putem ajuta Yemenul sa-si vindece ranile ramase dupa ani de conflict." Oficialii din Yemen estimeaza ca in jur de 500.000 de mine antipersonale au fost plantate in tara in ultimii 40 de ani in timpul perioadei de tulburari civile.

Fondurile acordate recent ridica contributia Canadei la proiectele legate de minele antipersonale la aprox. 1,5 milioane $ SUA in ultimii doi ani.[Beth Michaels].


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre (genius@cicnet.ro) Slobozia.