Stirile sãptãmânii: 11 august 1998

Miscarea Europeana Anti-cult contestata de un expert italian in noile religii
61 de noi membrii s-au alaturat Bisericii Adventiste in inchisoarea Santiago
 
 

Miscarea Europeana Anti-cult contestata de un expert italian in noile religii

Silver Spring, Maryland...[ANN] Activitatile miscarii europene anti-cult au fost contestate de Dr. Massimo Introvigne, director  al Centrului pentru Studii ale Noilor Religii (CESNUR) din Turin, Italia, in timpul unei intalniri la Sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din SUA.

Introvigne, sociolog si profesor in drept, si-a exprimat marea ingrijorare fata de dezvoltarea "listei sectelor," de catre guverne cum ar fi cel al Frantei, Belgiei sau Germaniei si atacul asupra sectelor in mass media europeana.

"Ideologia anti-cult a devenit proeminenta in mass media din Franta si Belgia," declara Introvigne. "Acest lucru este extrem de periculos. In cateva tari, atacul asupra anumitor secte a devenit o obsesie nationala. Sectele sunt atacate pentru spalarea creierelor sau controlul mintii, care nu sunt dovedite stiintific. De asemenea li se refuza statutul de religii, astfel incat autoritatile pot argumenta ca libertatea religioasa nu este valabila pentru acestea."

Lista sectelor din Belgia include Asociatia Tinerelor Femei Crestine, Quakers si un numar de grupuri catolice. Aceasta lista este foarte inexacta, identificand Biserica Adventista ca "o secta formata de William Miller in 1863," declara Introvigne.

Guvernul Francez a negat statutul Agentiei Adventiste pentru Dezvoltare si Asistenta (ADRA) numai pentru ca Biserica Adventista a fost mentionata intr-un raport francez al sectelor.

"Eu sper ca aceasta vanatoare se va domoli in curand," observa Introvigne, "pentru ca aceasta cauzeaza suferinte inutile pentru multe persoane si grupuri. Eu sper ca vocea sobrietatii va invinge. Privesc cu ingrijorare legislatia propusa din aceasta perspectiva anti-cult."

CESNUR poate fi accesata prin pagina web la adresa  www.cesnur.org[Jonathan Gallagher]
 
61 de noi membrii s-au alaturat Bisericii Adventiste in inchisoarea din Santiago

Santiago, Chile...[ANN]  61 de prizonieri retinuti in inchisoarea Ponte Alta din Santiago, s-au alaturat Bisericii Adventiste pe 18 iunie.

Prizonierii, ce executa pedepse pentru crime incluzand omucidere, jaf, trafic de droguri, fraude, au hotarat sa fie botezati si sa inceapa o noua viata de crestini, raporteaza Eleodoro Castillo, Director de comunicatii al Bisericii Adventiste din Chile.

Preotul militar a explicat conducatorilor Bisericii Adventiste viata fiecarui prozonier; cu toate acestea toti au acum vietile transformate.

"Acesti nou botezati continua sa execute pedeapsa cu inchisoarea, dar cu experienta libertatii spirituale," comenteaza Castillo.[ Emiliano Castillo/Jonathan Gallagher]
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.