Stirile sãptãmânii: 12 mai 1998
Conducatorii bisericii participa la Tratatul de pace de la Bougainville
Adventistii acorda ajutor victimelor ploilor torentiale din Italia

Conducatorii bisericii participa la Tratatul de pace de la Bougainville

Bougainville, Papua New Guinea...[ANN] Conducatori ai Bisericii Adventiste au participat la un acord pentru pace pe 30 aprilie, ce a pus capat la noua ani de razboi civil in insula Bougainville, Papua New Guinea.

Acordul de pace sfirseste luptele separatiste care au costat pana la 15.000 de vieti si au distrus economia insulei. Cateva unitati medicale si educationale au supravietuit razboiului civil. Scolile adventiste au fost singurele scoli care au functionat in timpul crizei. In timpul razboiului civil, numarul bisericilor adventiste a crescut.

Acordul a fost semnat de Primul Ministru din Papua New Guinea si liderii rebelilor.
Acordul a fost apoi binecuvantat de conducatorii a cinci biserici importante din Papua New Guinea.
"Razboiul s-a sfarsit - acum depinde de noi sa protejam pacea" declara comandantul Armatei Revolutionare din Bougainville, Sam Kauona.

Adventistii acorda ajutor victimelor ploilor torentiale din Italia

Neapole, Italy...[ANN] Ploile torentiale ce au cauzat alunecari de teren si inundatii in provinciile Salerno si Avellino, langa Neapole, au lasat peste 2000 oameni fara case si sute de raniti si morti, potrivit declaratiei directorului din Italia al Agentiei de Dezvoltare si Asistenta Adventista (ADRA), Franca Zucca.

"Zona este numai noroi", spune Zucca. Cea mai apropiata biserica adventista este la aproape 100 km departarede Napole. Membrii bisericii de acolo vor gazdui cateva persoane fara case in biserica, pana cand oamenii isi vor putea recladi altele."

ADRA - Italia asteapta incuviintarea Protectiei Italiene Civile ( armata salvarii ) ca sa  afle ce alt ajutor poate fi oferit. ADRA intentioneaza sa coordoneze ajutorul voluntarilor si sa asigure echipament pentru inlaturarea noroiului.
 



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.