Stirile sãptãmânii: 12 iulie 2000

Cea mai mare si cea mai diversa Sesiune Adventista din toate timpurile
Primarul Lastman isi ia ramas bun de la Adventisti
Liderul Guvernului Spaniol in probleme de libertate religioasa a luat cuvantul la Sesiunea Adventista



Cea mai mare si cea mai diversa Sesiune Adventista din toate timpurile

Toronto, Canada...[Bettina Krause/Jonathan Gallagher/ANN]  Pe 8 iulie, ziua finala a Sesiunii Mondiale a Bisericii Adventiste din Toronto, SkyDome a fost plina de oameni la capacitate si chiar holurile i-au gazduit pe cei ce doreau sa afle concluziile evenimentului.

Se estimeaza ca in jur de 80.000 de Adventsti si familiile lor s-au aflat in Toronto la Sesiunea de 10 zile ce a inceput pe 29 iunie.

Pentru multi dintre ei aceasta a fost prima sansa sa vada noua conducere aleasa a Bisericii Adventiste din lumea intreaga si sa auda predica presedintelui reales Jan Paulsen pe tema Sesiunii "Aproape acasa." Paulsen a chemat biserica sa se concentreze asupra valorilor sale primare care sunt misiunea, cresterea spirituala si unitatea.

"Ne aflam spre sfarsitul zilei, suntem aproape acasa, nu putem sa fim nepasatori si fara griji," spunea Paulsen. "Dumnezeu ne-a ales pentru o misiune. Ca si Domnul nostru, lucrarea noastra este de a salva oameni. Asadar, este congregatia voastra capabila sa comunice atmosfera de prietenie si acceptare? Noi nu suntem o fraternitate (de diferite organizatii bisericesti), ci suntem una."

In concluziile sale, Paulsen si-a prezentat propriile intentii.

"Promit sa fac tot ce pot pentru a face ca aceasta biserica sa insemne acasa, un loc in care sa ne sustinem unii pe altii - sa avem grija unii de altii daca este necesar - in care sa ne punem ordine in vietile noastre."

Intr-un raport catre Sesiune prezentat de Don Jacobsen, presedintele Adventist World Radio, acesta anunta ca guvernul italian a acordat bisericii permisiunea de a construi cea mai mare statie radio din Europa in Argenta, Italia.

"Aceasta este cu adevarat o zi istorica pentru misiunea Adventista, iar cei ce locuiesc aici vor auzi evanghelia in limba proprie, se vor adauga 60 de limbi celor 55 in care AWR deja transmite."

Sesiunea s-a incheiat cu o spectaculoasa "parada a natiunilor," la care Adventistii au participat in SkyDome cu steaguri reprezentand cele 205 tari in care biserica activeaza in prezent.

In remarcile sale finale, Jan Paulsen a spus ca se simte onorat sa serveasca ca presedinte pentru urmatorii cinci ani.

Presedintele Paulsen i-a chemat pe toti sa se concentreze asupra misiunii reale a bisericii. "Actionati puternic in lumina acestei viziuni care este atat de importanta pentru Adventisti, amintindu-va ca suntem aproape acasa. Mergeti inainte cu Dumnezeu, incredintati ca destinele noastre sunt in siguranta in Isus Cristos."

Primarul Lastman isi ia ramas bun de la Adventisti

Toronto, Canada...[Jonathan Gallagher/ANN]  Primarul Mel Lastman din Toronto si-a luat ramas bun in stilul sau inimitabil de la Adventistii de Ziua a Saptea ce au participat la Sesiunea Mondiala, in seara zilei de 8 iulie.

"Ati venit asa cum vin delegatii, va despartiti ca prieteni," a spus el apreciativ audientei. "Imi doresc ca Blue Jays care a concertat pe acest stadion sa fi fost aici pentru a vedea cum arat cu adevarat o multime de oameni. Cu zece zile in urma, am inmanat cheia orasului presedintelui Paulsen. Prezenta dvs. aici a fost cea mai mare onoare pentru marele nostru oras."

El i-a felicitat pe toti cei implicati in Sesiune - "acest mare eveniment, cel mai mare din istoria orasului Toronto. Am vrut sa fiti bine primiti si sa va asiguram o casa departe de casa. Nu au existat nici un fel de probleme si asta este imposibil, nu se poate intampla, nici chiar in Toronto. Logistica unui astfel de eveniment este un cosmar."

"Ati uimit orasul nostru, ati fost niste musafiri perfecti," comenteaza Lastman. "Aveti un minunat simt al umorului. Vrem sa gazduim toate intalniri dvs. Biserica dvs. promoveaza un stil de viata fara droguri, tutun si alcool. Valorile familiilor dvs. sunt deasupratuturor celor pe care le-am vazut vreodata. Copii nu au niciodata probleme cu politia, tinerii dvs. isi respecta parintii si pastreaza valorile. Adventistii din Toronto sunt un minunat exemplu pentru orsul si tara noastra. Va rog intorceti-va curand."

Primarul a primit ovatiile participantilor.

Liderul Guvernului Spaniol in probleme de libertate religioasa a luat cuvantul la Sesiunea Adventista

Toronto, Canada...[Jonathan Gallagher/ANN]  Directorul departamentului de probleme religioase din cadrul guvernului spaniol, Prof. Dr. Alberto de la Hera, a luat cuvantul in timpul ceremoniei de inchidere a Sesiunii Mondiale a Bisericii Adventiste ce a avut loc in Toronto, apreciind Biserica pentru angajamentul sau in domeniul libertatii religioase.

"Guvernul Spaniei manifesta o imensa apreciere pentru contributia si eforturile constante ale Bisericii Adventiste in avansarea programului pentru libertate religioasa," spunea el. "Sunt bucuros sa ma pot adresa tuturor oamenilor de rase diferite din acest loc, pentru ca noi toti suntem copii ai lui Dumnezeu."

Prof. De la Hera, insotit de asistenta sa Prof. Rosa Maria Martinez de Codes, de asemenea a apreciat Biserica si valorile sale Crestine.

"Voi face tot posibilul pentru a ajuta Biserica Adventista in lucrarea sa pentru libertate religioasa, stiind ca aceasta este o Biserica cu un mesaj de credinta, speranta si dragoste. Aceasta este ceea ce societatea de astazi are cu adevarat nevoie," concluzioneaza De la Hera.

Din partea Bisericii Adventiste, Dr. John Graz, directorul departamentului Relatii Publice si Libertate Religioasa, a spus ca angajamentul Spaniei pentru libertate religioasa a fost admirabil.

"Spania este una din tarile conducatoare in problematica libertatii religioase. Noi onoram Spania, un prieten foarte important al Bisericii si pe director Prof. Dr. Alberto de la Hera, impreuna cu Prof. Rosa Maria Martinez de Codes."


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre (genius@cicnet.ro) Slobozia.