Stirile saptamanii - 14 aprilie 1998
 Adventistii in serviciul comunitatii
Ambasadorul polonez in USA impresionat de lucrarea Bisericii Adventiste
Un medic adventist primeste din partea Guvernului Francez, Medalia pentru Promovarea Educatiei Anti-Fumat
 

Adventistii în serviciul comunitatii

Loma Linda, California si Berrien Springs, Michigan... Studentii la stomatologie din California si Michigan, dezvolta un program in serviciul comunitatii, demonstrand ca programele educationale ale Bisericii sunt practice.

In programul recent al Universitatii de Stomatologie din Loma Linda, "Clinic with a Heart", 350 pacienti ce nu pot avea acces la ingrijire dentara,au beneficiat de servicii gratuite. Dezvoltat de 170 studenti, programul a demonstrat angajamentul scolii de stomatologie fata de comunitate. Serviciile au costat aproape 20.000 dolari.

"Suntem incantati sa fim implicati in astfel de programe," declara Dr. Lisa Beardsley, vice-presedinte academic asociat si decan al Universitatii Andrews. "Angajamentul nostru este sa oferim o educatie de calitate dintr-o perspectiva Crestina. O astfel de participare la viata comunitatii demonstreaza ca intr-adevar practicam lucrurile pe care le invatam."

Ambasadorul polonez impresionat lucrarea Bisericii Adventiste

Silver Spring,Maryland,USA...[ANN]
Ambasadorul polonez al USA, Jerzy Kozminski, in timpul unei vizite in biserica AZS  din Silver Spring, Maryland, din 7 aprilie 1998, a spus liderilor bisericii ca a fost "impresionat de lucrarea Bisericii oglindita in activitatile sale" .

Aflat in vizita la cererea departamentului afacerilor publice din cadrul bisericii, Kozminski a avut ocazia sa vada intinsa lucrare in lume a bisericii, incluzand aspectele educationale, umanitare cat si programele de sanatate. Ambasadorul a fost intampinat de catre dr. Bert B. Beach, directorul Relatiilor intre biserici, a carui implicare in Polonia a inceput din 1961.

"Intotdeauna am admirat dorinta Poloniei pentru libertate, pace si spirit de toleranta", a spus Beach. "Polonia a trait vremuri grele de cand exista, avand o istorie plina de presiuni din afara granitelor. Apreciem angajamentul Poloniei pentru libertate si democratie."

In replica, Kozminski a apreciat biserica si valorile sale. "Adventistii au valori si principii pe care noi le impartasim," a spus Kozminski. "Ne vom aminti intotdeauna de organizatii ca a dumneavoastra, care ne sprijina in eforturile noastre de dezvoltare si libertate."

Dansul a multumit bisericii pentru "servicii aduse comunitatii si tarii noastre", si a amintit ca Ray Dabrowski, un prieten polonez si director al Departamentului Comunicatii din cadrul bisericii, a fost unul dintre primii vizitatori in prima sa venire in USA.
[Jonathan Gallagher]

Un doctor primeste din partea Guvernului Francez, Medalia pentru Promovarea Educatiei Anti-Fumat

Patrick Guenin, un medic pediatru din Annecy, Franta a  primit  medalia "Cavalerul  Academiei Pames" in cadrul unei ceremonii din 18 martie 1998. Medalia, oferita de Ministerul Educatiei Francez, este un semn de recunoastere a  contributiei majore a doctorului Guenin, in cadrul educatiei anti-fumat, contributie importanta pentru un timp indelungat.

Dr. Guenin, un adventist de ziua a saptea, este un adevarat militant anti-fumat. Dansul a fondat "Asociatia Viata si Sanatate", binecunoscuta in Franta pentru activitatea sa din cadrul educatiei sanitare. In urma cu 20 de ani, Guenin a condus o echipa de profesori din toate scolile districtului Anney, invatand in fiecare an 1,200 studenti cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani, pericolele fumatului.

"Aceasta medalie este o binemeritata recompensa pentru munca in echipa , recunoastere pentru munca  educationala  depusa in afara Programului  Asociatiei Viata si Sanatate  al Bisericii AZS," a spus Guenin.  "S-a demonstrat cum bunele principii de sanatate pot fi integrate in comunitate, ceea ce arata ca menirea Bisericii Adventiste este de a-si trai religia prin ajutorarea celor din jur."

Prezentarea a avut loc in locasul Bisericii Adventiste din Annecy de catre Michel Amoudry, Vice-primar al orasului.
In calitate de membru al Comitetului Executiv al Bisericilor Adventiste din lume, Guenin a participat  la misiunea medicala voluntara din Zair, cat si in cadrul altora similare.

"Am fost incantat sa aud de acest premiu de recunoastere a contributiei Dr.Guenin in cadrul educatiei sanitare si de renuntare la fumat in particular", a raspuns Dr. Albert Whiting, directorul Departamentului Sanatate din cadrul Bisericii World Headquarters din Silver Spring , Maryland. "Trebuie subliniate riscurile fumatului aduse sanatatii, cu adresare speciala catre tineri. Munca doctorului Guenin in cadrul scolilor medii , va salva cu siguranta multi tineri din tragedia bolilor datorate fumatului."

Adventistii de ziua a saptea au facut pionierat cu programele anti-fumat din anul 1950, dintre care amintim binecunoscutul  "Plan de cinci zile de renuntat la fumat", actualizat de curand sub denumirea de "Respiratie Libera". [Jonathan Gallagher]
 



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.