Stirile sãptãmânii: 15 iunie 1999

Biserica promoveaza schimbari structurale in China
Tinerii adventisti ajuta comunitatea locala
Adventistii din Caraibe au obtinut reprogramarea examenelor

Biserica promoveaza schimbari structurale in China

Hong Kong...[ANN]  Ca urmare a unificarii dintre Hong Kong si China, reprezentantii Bisericii s-au intalnit la Hong Kong pe 13 iunie, sub conducerea Presedintelui Bisericii Mondiale, Dr, Jan Paulsen.

Biroul Presedintelui a difuzat urmatoarea declaratie referitoare la aceasta intalnire:

"SCHIMBARI STRUCTURALE PENTRU BISERICA ADVENTISTA DIN CHINA"

"Cu cateva lumni in urma reunificarea Hong Kong-ului cu China a devenit realitate. Ca Biserica noi ne bucuram de aceasta schimbare. In pas cu aceasta schimbare de pe o scena seculara, Biserica Adventista de Ziua a Saptea, in special cea din Hong Kong se straduieste sa stranga legaturile cu fratii si surorile din familia Bisericii Adventiste din China.

De multi ani credinciosii nostri din China au lucrat constructiv. Biserica noastra din China a continuat sa reflecte identitatea sa Chinezeasca si a fost sensibila la propria cultura si la nevoile societatii pentru a intampina un nou secol.

Adventistii de Ziua a Saptea, potrivit cu particularitatile si nevoile lor curente vor extinde legaturile spirituale si fraternale cu Bisericile adventiste de pretutindeni."[ANN Staff].

Tinerii Adventisti ajuta comunitatea locala

Alegrete, Brazil...[ANN]  Zece tineri dintr-un campus pentru tineret din apropierea orasului Alegrete au colectat obiecte de imbracaminte si au raspandit studii ghid pentru un stil de viata mai bun.

Un mars ce a avut loc in oras pe 5 iunie a atras atentia asupra pericolelor fumatului, alcoolului si drogurilor, ca parte a programului Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea "Calatorie in jurul lumii - 2000".

Acest program intentioneaza sa organizeze marsuri in multe orase din lumea intreaga si sa concentreze atentia asupra importantei unui stil de viata fara droguri.

In timpul campusului, au fost colectate cca. 10.000 de articole de imbracaminte si donate prefecturii orasului pentru a fi distribuite celor ce au nevoie de ele.

Campusul a adunat laolalta 850 de tineri din 17 orase si a fost vizitat de Jose Carlos de Moura Jardim, primarul orasului.
[Paulo Pinheiro/Udolcy Zukowski]

Adventistii din Caraibe au obtinut reprogramarea examenelor

Miami, Florida...[ANN]  Liderii libertatii religioase din regiunea inter-America si Caraibe s-au intalnit in Miami, Florida pentru un dialog despre drepturile omului si libertate religioasa, in timpul saptamanii 14-18 iunie.

"Aceste intalniri ne dau ocazia sa descoperim ce se intampla in arena libertatii religioase din aceasta parte a lumii" spune Mario Nino, un director regional.

Printre alte subiecte, discutiile s-au referit la violarea libertatii religioase si cum sunt afectati studentii din regiunea inter-America.
In timp ce numerosi studenti continua sa faca fata provocarii de a frecventa cursurile si examenele programate Sambata, multi dintre ei au obtinut reprogramarea in alte zile.

Un asemenea exemplu a fost demonstrat la Universitatea din Jamaica, unde aproximativ 20 de studenti Adventisti erau nevoiti sa frecventeze cursurile Sambata.

"Dupa negociere studentilor li s-a oferit o alternativa," raporteaza M.E. Weir, director cu libertatea religioasa al Bisericii Adventiste din Jamaica. "Duminica, 20 iunie, directorul universitatii se va intalni cu studentii Adventisti pentru a stabili detaliile acestui program special."

O situatie similara a fost raportata din Puerto Rico. Aici un student Adventist trebuia sa-si sustina examenul de licenta Sambata.
Studentul s-a adresat conducerii si i s-a permis sa dea examenul intr-o zi diferita.

"Datorita curajului acestui tanar Adventist, dreptul de a schimba ziua unui examen a fost reafirmat ca un drept al libertatii religioase," spune Miguel Ramos, director cu libertatea religioasa al Bisericii Adventiste din Puerto Rico.

Comentand aceasta discutie, Mario Nino a subliniat ca aceste exemple ne dau ocazia sa vedem cum privesc studentii din lumea intreaga problema libertatii religioase.

"Suntem determinati sa avansam drepturile religioase si sa le promovam," spunea Nino. "Aceste drepturi sunt fundamentale pentru demnitatea umana si sunt garantate de Declaratia Universala a Drepturilor Omului."[Jonathan Gallagher]


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre (genius@cicnet.ro) Slobozia.