Stirile sãptãmânii: 15 decembrie 1998
Programele bisericii contacteaza un trib amazonian
Copii abandonati strazii se refugiaza in droguri

Programele bisericii contacteaza un trib amazonian

Curitiba, Brazil...[ANN] Urmand strategia "Misiunii Globale" ce identifica grupuri de de oameni care nu cunosc mesajul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, lucratorii Bisericii din Brazilia au cautat sa ia contact cu un trib Amazonian, Indienii Cadwell.

Traind intr-o rezervatie in Serra da Bodoquena in statul brazilian South Mato Grosso, Indienii Caldwell s-au apropiat de o echipa a Misiunii Globale Adventiste condusa de Vergilio si Antonio Vilhaba. Acum doi ani, un membru al tribului ce nu traia in satul Indian a fost botezat in Biserica Adventista si a realizat contactul cu acesti oameni indigeni.

Din cauza naturii izolate a regiunii, intalnirile in satul din Bodoguena au putut fi tinute numai patru seri pe luna. Dupa o serie de un an, 10 indieni Cadwell au fost botezati de pastorul Rhadzony Storch pe 22 noiembrie in Biserica Adventista din orasul Aquidauana.

O noua Biserica Adventista se organizeaza in Bodoquena, folosind resursele Misiunii Globale si voluntarii sai, impreuna cu fonduri de la organizatia locala a Bisericii Adventiste, Conferinta Matogrosso Sud.[Melchiades Soares/Jonathan Gallagher]

Copii abandonati strazii se refugiaza in droguri

Bolivia...[ANN] Realitatile economice ale saraciei totale forteaza copiii sa-si paraseasca casele pe strazile oraselor din Bolivia, raporteaza ADRA Works, publicatia Agentiei de Dezvoltare si Ajutor, Silver Spring, Maryland. Drogurile ii ajuta sa treaca peste zilele lor negre, sau asa cred ei.

Copiii dorm pe strazi si fura ca sa cumpere mancare. Adesea se refugiaza in alcool sau droguri pentru a-si usura singuratatea. Enrique, un copil tipic de 11 ani, a fost unul din acesti copii ai strazii.

"Am dormit pe strazi, dar eram intotdeauna infometat si trebuia sa-mi satisfac si viciile," spune Enrique. O doamna l-a dus intr-un orfelinat, dar el a fugit de acolo si a locuit din nou pe strazi. Politia l-a prins si l-a dus la CERENID, un centru de reabilitare pentru copii.

Inainte de a locui pe strazi, Enrique a locuit cu bunicii sai. A fost abuzat psihic de bunica sa si dupa mai multe batai, a fugit de acasa.

Enrique spune, "nu mi-a placut la CERENID la inceput. M-am comportat urat si ei ar fi putut sa ma dea afara, dar nu au facut-o. " Pe masura ce a inceput sa simta dragoste si acceptare, viata lui Enrique s-a schimbat. El este acum un copil normal ce iubeste fotbalul, ii place sa innoate in rauri, si are multi prieteni.

CERENID, un centru al Bisericii Adventiste, este dedicat sa salveze si sa schimbe vietile. Personalul include un psiholog care supravegheaza reabilitarea fiecarui copil, punand accentul pe dezvoltarea lor educationala, psihologica, fizica si morala.[John Surridge]



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.