Stirile sãptãmânii: 16 iunie 1998

Agentia Adventistã de Ajutor sprijinã supravietuitorii celui de-al doilea cutremur de pamânt din Afganistan
Biserica Adventista accentueaza politica sa non-partizana in Iraq
 

Agentia Adventistã de Ajutor sprijinã supravietuitorii celui de-al doilea cutremur de pamânt din Afganistan

Dushanbe, Tadjikistan...[ANN] Dupa al doilea cutremur de pamant devastator ce a afectat regiunea de nord a Afganistanului în ultimele cinci luni (6,5 grade pe scara Richter), pe 30 mai, Agentia Adventista pentru Dezvoltare si Asistenta (ADRA) asigura asistenta miilor de supravietuitori. Personalul ADRA estimeaza ca sunt 80.000 de oameni fara case in regiunile muntoase si in jur de 5000 de oameni si-au pierdut vietile.

Cel putin 100 de sate, cu o populatie intre 50 si 1000 de oameni au fost complet distruse. Intr-unul din incidente, 150 de orfani ce au supravietuit primului cutremur din Februarie, au fost gazduiti intr-o scoala. In timpul celui de-al doilea cutremur, cladirea in care stateau s-a daramat si toti cei 150 de copii au fost ucisi.

"Nu putem numara mortii, putem doar sa numaram satele complet distruse," spune Conrad Vine, Director ADRA in Tadjikistan."Supravietuitori ai cutremurului mor in fiecare noapte datorita temperaturilor scazute. Nici un fel de hrana nu se poate obtine la mare altitudine. Refugiatii au pierdut totul, inclusiv animalele domestice," adauga Vine.

Vine declara ca ADRA nu salveaza doar vietile oamenilor, ci "aducem oamenilor speranta ca cineva se ingrijeste de ei, ca cineva ii iubeste. Atata timp cat o persoana are speranta, va trai si maine."

ADRA are program de asistenta pentru trei luni si spera sa primeasca fonduri suplimentare.
Si alte agentii de asistenta distribuie hrana in aceste zone calamitate.

Biserica Adventista accentueaza politica sa non-partizana in Iraq

Bagdad, Iraq...[ANN] Intr-o declaratie prezentata de Robert S. Folkenberg, presedintele Bisericii
Adventiste de Ziua a Saptea in timpul unei intalniri organizate de oficialii statului Iraq, inclusiv Presedintele Tariq Aziz, Vice-Prim Ministrul, Biserica a subliniat din nou politica sa de neutralitate
si a regretat toate formele de violenta.

Delegatia de opt membrii a bisericii a fost una dintre multe alte diferite comunitati religioase totalizand peste 150 de invitati prezenti la cea de-a treia Conferinta Crestina organizata de guvern si de bisericile crestine din Iraq, raporteaza Reinder Bruisma, secretar al Bisericii Adventiste in Trans-Europa ce include teritoriul Iraqului.

Alaturi de Adventisti, au fost prezenti reprezentanti ai Vaticanului, ai Bisericilor Ortodoxa si Protestante, ca si grupuri Musulmane.

"Biserica Adventista de Ziua a Saptea isi invata membrii sa pretuiasca pacea si sa traiasca in pace cu Dumnezeu si cu semenii lor," declara Folkenberg. Ca si toti Crestinii, Adventistii de Ziua a Saptea nu sunt chemati sa arunce cu pietre pentru a vindeca raul, ci sa aline suferinta, fara sa puna intrebari si fara sa astepte recunostinta".

"Contrar opiniei multor oameni din Vest, Crestinii din Iraq se bucura de un grad considerabil de toleranta religioasa," spunea Bruinsma." Scopul principal al autoritatilor din Iraq in sustinerea bisericilor pentru tinerea acestui simpozion a fost sa convinga delegatii straini ca embargoul actual este nejust si expune multe vieti la riscuri serioase."



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.