Stirile sãptãmânii: 17 noiembrie 1998

Concluziile celui mai mare program transmis vreodata prin satelit
Bangladesh: Presedintele Bisericii Adventiste Mondiale a intalnit primul ministru; Inaugurarea noului Complex Educational construit de voluntari
 

Concluziile celui mai mare program transmis vreodata prin satelit

Berrien Springs, Michigan, USA...[ANN] Seminariile Next Millenium transmise prin Net '98 s-au incheiat sambata 14 noiembrie. In ultima transmisiune urmarita in lumea intreaga de aproape doua milioane de oameni, evanghelistul Dwight Nelson a vorbit practic despre subiectul rugaciunii ca parte esentiala in seriile "O prietenie pentru totdeauna cu Dumnezeu".

Transmise in direct de la Pioneer Memorial Church, Universitatea Andrews, seriile de 5 saptamani au fost "o chemare radicala la o prietenie vesnica cu Dumnezeu de care noi toti avem nevoie," potrivit declaratiei lui Nelson.

"Biserica Adventista de Ziua a saptea a creat 'un moment global' ", spunea Nelson, "pentru prima data in istoria Crestinismului. Rezultatul este cu mult peste ceea ce ne-am putut imagina vreodata. Dumnezeu a raspuns la rugaciunile oamenilor. Mai mult de 200.000 de credinciosi din lumea intreaga s-au rugat pentru succesul seminariilor."

Cu un numar de 2 milioane de oameni ce au vizionat regulat la cele 7600 de statii din sase continente, aceasta este cea mai mare "congregatie virtuala"  din istoria Bisericii Adventiste. Pentru gazdele de la Andrews University, absolventii Shasta Burr si Bernie Anderson, emotia reala a fost in urmarirea rezulatelor in lume.

"Participand direct la Next Milenium Seminar este emotionant sa vezi ce se intampla in spatele scenelor si cum lucreaza Dumnezeu," spune Burr.

"Pentru mine este atat de inaltator sa vad ca Dumnezeu face atat de mult pentru fragilele fiinte umane,"  adauga Anderson.

"Acest Seminar, pentru noi cel mai elaborat tehnologic din cele ce s-au mai transmis, a fost fost o experienta plina de satisfactii," spune Warren Judd, director tehnic executiv. "Cu suportul unei echipe mari, oameni mai multi ca niciodata au putut vedea si auzi seminarul in limbile lor materne."

Cu o interpretare in direct in 40 limbi in beneficiul a peste 100 tari ce au urmarit transmisia, Seminarul a avut cea mai mare acoperire de pana acum, potrivit declaratiei lui Glenn Aufderhar, producator executiv. Sponsorizata de Diviziunea America de Nord a Bisericii, transmisiunea a fost aranjata de Reteaua Adventista Globala de Comunicatii.(AGCN)

"Suntem continuu emotionati de raspunsurile ce sosesc prin telefon, fax si e-mail," spune Brad Thorp, director AGCN. "Marturiile de vieti schimbate, de angajament cu Dumnezeu, de experiente incredibile, arata impactul real al Net '98 ca un eveniment cu adevarat global."

Intrebat despre cel mai important aspect al Net '98, Charles Hanlon pastorul din biserica Battle Creek, Michigan, spune ca a fost impactul sau in biserica locala.

Urmatoarea prezentare prin satelit planificata de Biserica Adventista include programul din Manila, Filipine si Africa in 1999.[Jonathan Gallagher]

Bangladesh: Presedintele Bisericii Adventiste Mondiale intalneste primul ministru; Inaugurarea Noului Complex Educational construit de voluntari

Dhaka, Bangladesh...[ANN] "Cea mai mare contributie pe care o poate aduce biserica in tara dvs. este sa ajute copii. Iata de ce noi suntem aici ca sa construim doua sute de scoli biserici in Bangladesh, " spunea Robert S. Folkenberg, Presedintele Bisericii Adventiste in timpul unei vizite oficiale la primul ministru al tarii, Sheikh Hasina pe 14 noiembrie.

Presedintele Folkenberg si-a exprimat aprecierea pentru libertatea de credinta extinsa la minoritatile hinduse, budiste si crestine si a prezentat primului ministru un cec cu 10.000 $ ca ajutor dupa dezastrele ce au avut loc.

A fost prezentata guvernului cererea de recunoastere a sistemului educational al Bisericii Adventiste.
Dr. Robert Dennis, presedintele Universitatii Adventiste din Bangladesh, spunea ca o asemenea acreditare este cruciala pentru toata infrastructura educationala Adventista dand urmatoarea asigurare: "calitatea educatiei Adventiste nu este numai recunoscuta dar si protejata."

In prima sa vizita in Bangladesh, Folkenberg a participat pe 12 noiembrie la inaugurarea Seminarului Adventist Maranatha din Bajitpur, un complex educational cu dormitoare, o cladire administrativa si un orfelinat. Proiectul este unul din cele peste 200 care sunt construite din initiativa Maranatha Volunteers International din Sacramento, California, o organizatie de voluntari care fac parte din programul misionar al bisericii in lume.

Garwin McNeilus, un adventist filantrop, comentand programul Maranatha de a contrui 200 biserici si scoli in Bangladesh, a explicat ca acest program biserica-scoala este "exact ceea ce biserica ar trebui sa faca."

"Credinciosii se identifica ei insisi ca o comunitate cu un loc unde se pot intalni, la fel este si cu copii. iata pentru ce noi am combinat clasele de scoala si cladirea bisericii intr-o singura amenajare," explica MCNeilus.

Scoala este un complex impresionant (9300  mp) intr-o constructie noua. Va gazdui scoala primara pentru 300-400 elevi, liceu pentru 600-800 elevi si un orfelinat care va ingriji 300 copii. In prezent orfelinatul se ocupa de 76 copii.

"Aici in Bangladesh, suntem capabili sa dovedim cum Misiunea Globala si voluntarii Maranatha sunt capabili sa faca schimbari radicale, " declara Folkenberg.

Don Noble, presedintele Maranatha a vorbit despre entuziasmul organizatiei sale. "Influenta buna a fost creata de Dumnezeu. Era de asteptat sa se intample. Este biblic. Avem aceleasi scopuri. Exista o armonie. Fiecare dintre noi face ceea ce este bun de facut. Si ceea ce punem la dispozitie este un produs de calitate," concluzioneaza Noble.[Ray Dabrowski]



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.