Stirile sãptãmânii:  18 aprilie 2000

Focul iadului intretinut? Liderul Adventist din Marea Britanie spune Nu
La Conventia Internationala a Avocatilor se va discuta despre persecutia religioasa

Focul iadului intretinut? Liderul Adventist din Marea Britanie spune Nu

Watford, Anglia...[ANN]  Un raport al bisericilor evanghelice din Marea Britanie ce cheama la "o mai mare accentuare a invataturilor despre iad" a determinat un raspuns din partea presedintelui Bisericii Adventiste Britanice.

"Iadul ca si invatatura nu este riposta evangheliei," comenteaza Pastorul  Cecil Perry. "Oferindu-ne salvarea Isus isi descopera dragostea Sa. Mesajele lui Isus sunt bazate pe pocainta si apartenenta la Imparatia Cerului. In atentia sa se afla barbati si femei care accepta salvarea."

Raportul de 150 de pagini intitulat "Natura Iadului," publicat pe 15 aprilie de comisia teologica a Aliantei Evanghelice, indeamna "liderii bisericilor sa prezinte invataturile biblice cu privire la iad congregatiilor lor," ca si promovarea punctului de vedere traditional despre iad in scoli.

Raportul admite ca unii evanghelisti resping conceptul chinului vesnic si cred in anihilarea totala a pacatului, punct de vedere sustinut de Adventisti.

"Raportul de asemenea admite ca o minoritate semnificativa a Crestinilor evanghelici cred in eventuala anihilare a oamenilor condamnati la iad," observa Perry. "Biserica Adventista de Ziua a Saptea este de acord cu punctul de vedere Biblic despre natura iadului si distrugerea finala a pacatului si pacatosilor. Aceasta nu sustine punctul de vedere istoric, traditionalist asupra iadului ca fiind un loc de pedeapsa vesnica. Noi credem ceea ce Isus a spus in Noul Testament - ca pacatul suporta consecinte si ca Dumnezeu va aduce lumea la judecata si va rasplati fiecare persoana potrivit raspunsului la salvarea Sa profetita in Biblie."

Pastorul Perry a declarat ca raportul nu este o marturie pentru credinta Crestina.

"Mesajul iadului este in contrast puternic cu mesajul de speranta si dragoste al Bibliei si genereaza teama," conluzioneaza el. "Mesajul nostru ca Biserici n-ar trebui sa fie atat de inclinat spre focul iadului ci trebuie sa fie o marturie mai eficienta pentru milioanele de oameni in drumul lor spre pieire."[Jonathan Gallagher].

La Conventia Internationala a Avocatilor se va discuta despre persecutia religioasa

Otawa, Canada...[ANN]  Avocati din lumea intreaga vor participa la o conventie intitulata "Responsabilitatea noastra fata de Persecutia Religioasa" ce se va tine in Toronto, pe 27 iunie 2000.

"Multe parti ale lumii sufera din cauza efectelor devastatoare ale persecutiei religioase," spune Barry W. Bussey, organizatorul conventiei si director Relatii Publice si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste din Ontario. "Aceasta Conventie va fi o oportunitate pentru avocati sa discute ce rol pot sa joace in rezolvarea acestor tensiuni din lumea intreaga. Avocatii au o imagine clara a ceea ce inseamna justitia si legea si cand aceste idealuri se pervertesc, avocatii detin instrumentele de a asista la reconstruirea idealului de libertate religioasa."

Se asteapta ca la Conventie sa participe in jur de 250 avocati, judecatori si politicieni din lumea intreaga, cei mai multi dintre ei vor fi in Toronto la Sesiunea Mondiala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, ce se va intruni la Toronto intre 29 iunie - 8 iulie 2000. In jur de 50.000 de oameni vor veni in oras cu aceasta ocazie. Conventia avocatilor este unul din multele evenimente ce vor avea loc in aceeasi perioada.

"Conventia este deschisa tuturor avocatilor interesati si va fi o ocazie deosebita de a discuta una din cele mai importante chestiuni din vremea noastra," declara Bussey.

Prezentatori vor fi: Dr. Derek Davis de la J.M. Dawson Institute Baylor University din Texas; Samuel Ericsson, absolvent al Harvard Law School si in prezent Presedinte Advocates International; David Brown de la firma de avocati Stikeman, Elliott, din Toronto; Dr.Janet-Epp Buckingham, director Religious Liberty Commission al Evangelical Fellowship din Canada; Glenn Penner de la Vocea Martirilor si Dr. John Graz, director departament Relatii Publice si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste[Dirk Zinner].


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre (genius@cicnet.ro) Slobozia.