Stirile sãptãmânii: 19 mai 1998
Franta: Parlamentul European aproba propunerea de restrictie a publicitatii pentru tutun si a sponsorizarii
Revoltele din Indonezia unesc bisericile in ajutorarea victimelor
 

Franta: Parlamentul European aproba propunerea de restrictie a publicitatii pentru tutun si a sponsorizarii
 
Strasbourg, Franta...[ANN] Parlamentul European a votat pe 13 mai aprobarea propunerii pentru o Directiva care restrictioneaza publicitatea pentru tutun si sponsorizarea in tarile Uniunii Europene.

A inceput acum un proces care va conduce la un sfarsit efectiv al publicitatii pentru tutun si a sponsorizarii in Europa, declara Padraig Flynn, Comisionar European pentru Probleme Sociale. Aceasta va servi ca un exemplu lumii intregi ca Europa este pregatita sa preia conducerea in reducerea groaznicei mortalitati datorate fumatului.

Stoy Proctor, director asociat pentru sanatate al Bisericii Adventiste Mondiale din Silver Spring, Maryland, USA, declara ca orice control asupra publicitatii pentru produsele din tutun este binevenit.

Biserica Adventista a luat intotdeauna o pozitie puternica in problema tutunului, spune Proctor. Suntem foarte bucurosi pentru initiativa de a reduce fumatul si efectele sale distructive asupra sanatatii. Actiunea europeana se alatura legislatiei curente si interesului presei de aici din Statele Unite si demonstreaza ca lumea intreaga este ingrijorata de consumul de tutun. Renuntarea la fumat reprezinta principala modalitate de prevenire a cauzelor mortii.

Biserica Adventista se afla in fruntea celor ce avertizeaza despre pericolele fumatului pentru sanatate si continua sa desfasoare cu succes programe de incetare a fumatului.

Revoltele din Indonezia unesc bisericile in ajutorarea victimelor

Jakarta, Indonezia...[ANN] Intr-o tara cu tulburari politice, Biserica Adventista din Indonezia a organizat donarea de hrana celor aflati in nevoi si se afla printre aceia care incearca sa ajute la calmarea situatiei, declara Jonathan Wagiran, director de comunicatii al bisericii din Indonezia de Vest.

Wagiran raporteaza ca Biserica Adventista s-a unit intr-o zi de rugaciune speciala cu Uniunea Conducatorilor Crestini din Indonezia si Agentia ADRA a bisericii de asemenea, s-a alatural Clubului Grija pentru altii pentru a colecta fonduri si  a distribui ajutoarele in zonele sarace ale orasului Jakarta.

Multe din casele membrilor bisericii au fost distruse, spune Wagiran. Ei si-au pierdut serviciul datorita falimentelor firmelor. Suntem foarte ingrijorati in special pentru membrii chinezi ai bisericii noastre. Se pare ca sunt printre tintele revoltelor. Populatia chineza, care este o mica minoritate, domina comertul in Indonezia.

Bisericile noastre vor fi deschise sambata si ne vom inchina impreuna, spune Wagiran, dar aceia care se tem pentru vietile lor, probabil vor sta acasa si se vor inchina acolo. Bisericile noastre nu sunt obiectul revoltelor, dar unii membrii sunt.
In orasul Jakarta sunt 10.000 de adventisti, 50 biserici si 12 scoli ale bisericii.
 



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.