Stirile sãptãmânii: 19 octombrie 1998

Seminariile transmise prin satelit sunt urmãrite de sute de mii de oameni din lumea intreaga
Educatia Sanitara se uneste in chemarea la rezistenta impotriva legalizarii marihuanei
Programul pentru spitalele adventiste din Brazilia se extinde


Seminariile transmise prin satelit sunt urmãrite de sute de mii de oameni din lumea intreaga

Berrien Springs, Michigan, USA...[ANN] Un program fara precedent produs de Biserica Adventista de Ziua a Saptea a fost receptionat de sute de mii de oameni. Programele din NET'98 Mileniul Urmator au un excelent public, incluzand membrii si ne-membrii ai Bisericii adventiste, in timpul serii de deschidere din 9 octombrie.

Programul seminarului este legat la satelit prin statia sa de la Universitatea Andrews din Berrien Springs, Michigan si apoi retransmisa catre 5000 de locatii in multe tari din toata lumea prin Reteaua Adventista de Comunicatii (ACN).

"Seminarul Mileniul Urmator a unit biserica intr-un mod cum nu am mai vazut pana acum," declara Alfred C. McClure, presedinte al Bisercii Adventiste America de Nord. "In toata lumea Adventistii de Ziua a Saptea si oaspetii lor au auzit evanghelia prezentata in acelasi fel."

Prezentator principal pentru seriile "Mileniul Urmator" este Dwight Nelson, pastor la Biserica Adventista Pioneer Memorial, care vorbeste cinci nopti pe saptamana unei audiente vaste de pe tot globul.

Rezultatele de pana acum sunt incurajatoare, potrivit rapoartelor de la conducatorii bisericilor din mai multe tari.

"NET' 98 este o ocazie minunata de a raspandi dragostea lui Isus catre oameni din toate denominatiunile si culturile din toata lumea" declara Adrian Bocaneanu, presedintele Uniunii din Romania. Audienta totala in Romania in prima seara a fost de 47.113 oameni. Seara urmatoare a totalizat 42.134 participanti.

"Exista de asemenea cateva mii de potentiali privitori la TV prin cablu in cateva orase din Romania," spune Bocaneanu "si vizitatorii ne-adventisti numara de trei, patru, cinci ori mai multi dacat membrii in unele biserici mici. Ne rugam lui Dumnezeu pentru aceasta sansa de slujire."

Adventist News Review, buletinul oficial al Diviziunii Trans Europene a Bisericii Adventiste, raporteaza ca peste 700 de biserici gazduiesc programele NET'98, in 40 de limbi. In Macedonia programele sunt transmise pe unul din posturile nationale TV.

In Africa de Sud, exista 200 locuri de urmarire NET'98. Dave Spencer, pastor in Uniunea Africa de Sud, spune "cu binecuvantarea lui Dumnezeu, NET'98 se desfasoara nemaipomenit de bine. Exista un mare entuziasm in aceasta tara mica."

Puteti urmari NET'98 in Internet la adresa: www.net98.org

In limba romana puteti citi despre acest program la adresele:
Net'98 Slobozia: http://www.cicnet.ro/educatie/bis-adv/net98/
respectiv, Net'98 Tg.Mures http://www.netsoft.ro/roscav/

Educatia Sanitara se uneste in chemarea la rezistenta impotriva legalizarii marihuanei

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN]  Tom Neslund, ce raspunde de educatia sanitara in cadrul Bisericii Adventiste, se alatura chemarii la rezistenta impotriva legalizarii marihuanei in tratamentul medical.

Districtul Columbia prin Initiativa 59 cere voturi pentru a aproba utilizarea marihuanei si specifica faptul ca "rezidentii din Districtul Columbia pot organiza corporatii non-profit cu scopul de a cultiva si distribui marihuana..."

"Noi sustinem respingerea acestei initiative," spune Neslund. "Incurajez si alti oameni sa ma sustina in opozitia de a legaliza utilizarea marihuanei in capitala U.S.A."

Pe 19 octombrie seful politiei reprezentand fortele de politie metropolitane s-a opus oricarei propuneri care ar putea promova legalizarea medicala a marihuanei sau a altor droguri.

Biserica Adventista  are o istorie lunga in promovarea unui stil de viata sanatos si sustine seminarii in care prezinta pericolul produs de droguri, fumat si alcool. [Jonathan Gallagher]
 
Programul pentru spitalele adventiste din Brazilia se extinde

Artur Noriega, Brazil...[ANN]  Spitalele administrate de Biserica Adventista in Brazilia isi extind facilitatile medicale. Spitalul  Adventist Lagoa Bonita, situat langa Institutul Pedagogic Adventist din Sao Paolo, construieste  trei clinici si o sala de operatii.

Clinica Medicala Adventista Campinhas are o noua sectie in Hortolandia, unde pe langa facilitatile medicale obisnuite se ofera servicii de psihoterapie si hidroterapie.

Totodata, se modernizeaza Spitalul adventist din Sao Paolo, incluzand echipamente noi cu ultra-sunete.[Ronaldo de Oliveira/ Marcia R. Ebinger]
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.