Stirile sãptãmânii: 19 octombrie 1999

Congresul Mondial al Stiintei Alimentatiei s-a referit la contributia Adventistilor
Intereseul mass-media in subiectele Bibliei este salutat de Adventisti

Congresul Mondial al Stiintei Alimentatiei s-a referit la contributia Adventistilor

Sydney, Australia...[ANN] Un material ce examineaza impactul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea in modul de hranirea al oamenilor a fost prezentat la al 10-lea Congres Mondial al Stiintei Alimentatiei, in Sydney, pe 7 octombrie.

"Impactul dietei adventiste asupra sanatatii" arata cum in ultimii 150 de ani Biserica a construit clinici, companii, magazine cu hrana sanatoasa, spitale si universitati pentru a ajuta oamenii sa traiasca mai sanatos.

Autorul Sue Radd, consultant nutritionist la Sanatoriul Companiei Hrana Sanatoasa, Dr. Harley Stanton, director al  Departamenului pentru Sanatate Adventist al Diviziunii Pacificul de Sud a, a explicat ca cele mai multe "alimente sanatoase" privite acum ca principale, cum ar fi micul dejun pe baza de cereale si alternativa de carne din soia, au fost inventate la Sanatoriul Battle Creek (Michigan, USA).

"Majoritatea australienilor au beneficiat fara sa stie de promovarea sanatatii facuta posibila de Adventistii de Ziua a Saptea," spunea Radd. "Biserica a avut influenta in cresterea longevitatii si reducerea mortalitatii membrilor sai, dar atunci cand consideri ca un castron de cereale este cel mai popular si nutritiv inceput al zilei, este evident ca sfera lui de influenta este mai mare dacat atat. Breton Stacey].

Interesul mass-media in subiectele Bibliei este salutat de Adventisti

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN]  Interesul prezent al mass-mediei fata de subiectele Biblice a fost salutat pe 19 octombrie de un purtator de cuvant al Departamentului Comunicatii al Bisericii Adventiste.

"Desi mass-media a fost descrisa adesea ca si complet seculara si anti-religioasa, recent aceasta reflecta asupra Bibliei si a credintei religioase in general," declara Jonathan Gallagher, director de stiri al Bisericii Adventiste Mondiale. "Cel mai recent exemplu sunt reportajele din U.S. News si World Report  - "Este Biblia adevarata?" Desi nu sustinem toate concluziile articolului, este de remarcat accentul care se pune pe caracterul istoric al Bibliei."

Raportul lui Jeffrey L. Sheler noteaza dovezile arheologice pentru a sustine acuratetea istorica a Bibliei, concluzionand ca "istoria este posibil de cunoscut, legata de prezent prin descoperirile arheologice."

"O asemenea concluzie este pe departe mai valabila decat pozitiile speculative din trecut," comenteaza Gallagher, "in care Biblia este vazuta ca o fictiune scrisa sub influenta drogurilor sau inregistrarea vizitelor unor extraterestii. S-a demonstrat ca Biblia contine date exacte, ceaa ce adesea a fost respins inainte. Pozitia noastra este ca Biblia nu contine numai adevarul istoric ci si adevarul spiritual. Aceasta este cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o luam cu totii si imi place sa sper ca acest interes reinnoit al mass-mediei ii va incuraja pe multi oameni sa ia in considerare serios Biblia."[Heather Brannan]


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre (genius@cicnet.ro) Slobozia.