ANN Buletin - Adventist News Network

Decembrie 19, 2000

Detinutii cubanezi descopera libertatea in Hristos

Patru australieni strang fonduri pentru bolnavii de cancer

Noi zone din Rusia cucerite de Evanghelie

 

 

Detinutii cubanezi descopera libertatea in Hristos

Havana, Cuba .... [Ray Dabrowski]

In Cuba, in diferite inchisori, sunt 500 de detinuti care studiaza Biblia si participa la serviciile divine ale bisericii, sutin surse ale Bisericii Adventiste din Havana. "Suntem o biserica care traieste in prezent si care are un mesaj pentru viitor" – spune Jose Antonio Ramirez, care este pasionat de lucrarea din penitenciare. Desi lucrarea din penitenciare nu a inceput decat in urma cu trei ani, misionarii care lucreaza in penitenciarele din Cuba, deja pot vorbi despre rezultate foarte bune. "Era in 1998. Eram in inchisoare si treceam printr-o mare criza. Familia ma abandonase, societatea ma izgonise si, atunci, imi aduc foarte bine aminte, fratele Felix a venit la mine si mi-a zis: ‘Juio, Isus are un raspuns pentru tine, El este Mantuirorul tau si te iubeste.’ Acestea au fost primele cuvinte pe care mi le-a adresat, spune Julio Medina Gato. Nimeni nu mi-a mai vorbit asa inainte: Cum ma poate iubi daca nu ma cunoaste, m-am intrebat. Toti m-au parasit, si-atunci cum sa ma iubeasca El"

Julio Gato are 32 de ani si tocmai a parasit inchisoarea Alamar, unde a stat inchis timp de 10 ani. Apoi, a fost botezat Miercuri, 29 noiembrie, in biserica Vibora din Havana. El reprezinta primul rod al programului de marutirisire din penitenciare, sponsorizat de cateva biserici locale din Havana.

"Viata mea a fost schimbata de o micuta carte crestina: "Raspunsul este Hristos", de Alejandro Bullon. Iti poti imagina o carte asa mica cu o asa mare putere?", intreaba Gato.

"Aceasta carte mica mi-a adresat o chemare cand Dumnezeu era cu totul in afara vietii mele. Voi fi indatorat toata viata bisericii mele", a adaugat el.

 

"Raspunsul este Hristos" a devenit una dintre cele mai populare carti crestine din Cuba, in ultimii ani. "Este o carte de dimensiuni mici, dar care are un mesaj plin de putere", spune Ken Weiss, vicepresedintele Maranatha Volunteers International.

"Acum privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva, si vreau sa fac acum ceea ce altii au facut pentru mine. Vreau sa fiu misionar pentru detinuti", a incheiat Gato

Patru australieni strang fonduri pentru bolnavii de cancer

Sydney, Australia .... [Wendi Rogers]

Patru austrelieni conducand scutere acvatice, au sosit in portul Sydney, pe data de 11 Decembrie, dupa o calatorie de trei luni si jumatate in jurul continentului australian. Conducatorii OZ Trek 2000, au doborat recordul mondial - aventura a inceput pe 20 august – calatorind aproximativ 10000 de mile pe scutere acvatice in conditii de arsita, valuri uneori uriase, intalniri cu crocodili si intepaturi de tintari.

Cei patru australieni sunt Paul Fua, Lyndon Parmenter, Randall Jones, si Brad Fraser, un bolnav de cancer in remisiune, toti cu o mare pasiune de a-I ajuta pe altii. Scopul aventurii nu a fost acela de a dobori un record mondial, ci de a strange – scop atins- 2,5 milioane de dolari australieni ( 1,35 milioane US$) pentru Clinica Adventista de Oncologie din Sydney.

Noi zone din Rusia cucerite de Evanghelie

Actau, Kazakstan, Russia


Acolo unde recunoasterea lui Dumnezeu era foarte dificila in trecut, acum s-au botezat sapte persoane, in Biserica Adventista din Actau, Kazacstan – dupa cum relateaza Valery Ivanov, direcorul cu comunicatiile pentru Biserica Adventista din Rusia.

Actau, fost Shevchenko, nu a avut o prezenta adventista pana in octombrie anul acesta. In decmbrie 1999, Vladimir si Svetlana Pilipuk, s-au mutat in Acnau ca misionari voluntari si au inceput o activa lucrare misionare, ale carei roade au inceput sa se vada.

"Suntem foarte fericiti de lucrarea pe care familia Pilipuk o face pentru a-l aduce pe Dumnezeu in vietile locuitorilor acestui oras", spune Ivanov.

Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a
Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de o echipa de voluntari.

In aceasta saptamana stirile au fost traduse de Lucian Floricel, pastor, Braila.