Stirile sãptãmânii: 20 aprilie 1999
Agentia Adventista de Ajutor din Marea Britanie asigura alocatii guvernamentale pentru refugiatii din Kosovo
Biserica s-a adresat deschis Comisiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului
Sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea gazduieste Conferinta Tinerilor; presedintele Bisericii confirma implicarea tinerilor in Biserica



Agentia Adventista de Ajutor din Marea Britanie asigura alocatii guvernamentale pentru refugiatii din Kosovo

Watford, Anglia...[ANN]  Agentia Adventista de Dezvoltare si Ajutor (ADRA) a obtinut 200.000 lire sterline (322.000 $ USA) alocatii din partea Departamentului Guvernului Marii Britanii pentru Dezvoltare Internationala (DFID), cedate din partea ADRA/Marea Britanie pentru ADRA/Albania in programul de depozitare si distributie a hranei pentru refugiatii din Kosovo.

"Alocatiile de asemenea vor permite acordarea asistentei medicale primare pentru refugiati," spune Douglas Sinclair, director ADRA/Marea Britanie.

Doua incarcaturi cu ajutoare ce au plecat de la sediul ADRA/Marea Britanie din Stanborough Park, Watford, Anglia au sosit la depozitele ADRA Albania vinerea trecuta, pe 16 aprilie.

Pe 19 aprilie, ADRA impreuna cu SOS Bosnia si Lifeline Charities, au expediat un camion de 7.5 tone incarcat cu medicamente si un altul cu o unitate chirurgicala mobila, ce au plecat spre Albania, unde vor ajunge miercuri.

"Unitatea chirurgicala este din partea SOS Bosnia si Lifeline Charities pentru a usura situatia refugiatilor din Kosovo," raporteaza Sinclair. "Pe 25 aprilie, alte trei vehicule cu ajutoare vor pleca in Albania."

 "Noi am primit un raspuns minunat la apelurile pe care le-am facut in tara prin ziarele locale, radio si scrisori electronice ale Bisericii Adventiste din Marea Britanie," spune Sinclair.[Douglas Sinclair/ANR].

Biserica s-a adresat deschis Comisiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului

Geneva, Elvetia...[ANN]  Intr-o declaratie catre Comisia Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului de pe 9 aprilie, Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a adresat deschis in chestiunea intolerantei si a libertatii religioase.

Declaratia, sustinuta de Malton Braff, pastor al Bisericii Adventiste din Geneva, a subliniat problema unor termeni ca "secta" sau "prozelitism" utilizati de autoritati si media.

"Aceste cuvinte, prost definite, provoaca sau justifica intoleranta," spunea Braff si a solicitat Comisia ca faca declaratii clare in aceasta terminologie.

Alcatuirea de catre unele autoritati a "listelor sectelor" a evidentiat de asemenea cresterea intolerantei in unele tari democratice.

"Aceste liste servesc drept referinta pentru tot felul de excluderi," spunea Braff. "Ei suporta intoleranta si listele au un efect discriminator. Membrii grupurilor clasificate peiorativ ca 'secte' devin o clasa secundara de cetateni."

Vorbind din partea conducerii Bisericii Adventiste, Braff de asemenea a multumit lui Abdelfattah Amor, raportorul special a Comisiei, pentru munca sa excelenta si a punctat un numar de aspecte pozitive pentru libertatea religioasa din Spania, Norvegia si Romania, ca si progresul din America de Sud si Europa.

"Asemenea ocazii de comunicare cu Comisia ofera ocazia de a evidentia lucrarea Bisericii Adventiste in domeniul libertatii religioase," spunea John Graz, director al Departamentului Relatii Publice si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste . "Noi militam pentru libertate religioasa pentru toti si vedem aceasta ca pe un drept esential al omului, care trebuie sa fie protejat si promovat."[Jonathan Gallagher]

Sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea gazduieste Conferinta Tinerilor; presedintele Bisericii confirma implicarea tinerilor in Biserica

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN]  Intre 15-17 aprilie, Conferinta Generala a Bisericii Adventiste a gazduit ConneXions99, o intalnire a tinerilor ce si-au concentrat atentia asupra activitatilor de slujire din cadrul Bisericii si o intalnire cu conducatorii Bisericii Adventiste America de Nord.

Intalnindu-se cu grupul de tinerii de la ConneXions99, Jan Paulsen, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a saptea Mondiale, i-a apreciat pentru rolul lor puternic creativ in viata si marturia despre Biserica lor.

"Biserica sunteti voi. Biserica nu trebuie sa astepte pana cand voi veti avea o anumita varsta pentru a fi implicati," spunea Paulsen. "Biserica este a voastra. Biserica are nevoie de voi si este gata sa puna in valoare visele voastre, talentele voastre, entuziasmul vostru. Noi trebuie sa intrebam intotdeauna, Doamne, ce vrei sa fac?"

Conferinta a fost urmarita de Adventisti din colegii. "A venit timpul ca tinerii sa priveasca in mod serios relatia cu Dumnezeu," spunea Jonny Bennett, 29 ani, pastor din Loma Linda, California, USA. "Suntem impreuna, ne inspiram unii pe altii si apoi facem Biserica pe care o iubim mai buna."

Activitatile viitoare de la ConneXions99 includ comentarii din partea tinerilor conducatori, sesiuni "brain-storming" si dialog cu conducatorii Bisericii Nord America si ai Conferintei Generale.

"Generatia noastra nu ar trebui sa cada in capcana de a se plange despre Biserica," spunea Shasta Burr, un coordonator ConneXions99. "Noi vrem sa fim impreuna si sa daruim talentele si visele noastre pentru a face aceasta biserica si mai puternica."

La inchiderea sesiunii, Alfred C. McClure, presedinte al Bisericii Adventiste Nord America a identificat tinerii ca fiind forta principala a Bisericii.

"Fiecare initiativa majora a bisericii vine de la tineri," spunea acesta. "Apostolii lui Isus sunt tinerii, asa cum au fost si fondatorii acestei Biserici. Laudat sa fie Domnul pentru angajamentul vostru de a aduce oamenii la El. Atunci cand va veti intoarce acasa, aduceti-va aminte ca voi transmiteti mesajul lui Dumnezeu pentru fiecare din oamenii unde locuiti."[ANN Staff]


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.