Stirile sãptãmânii: 20 iunie 2000

Noi centre educationale ajuta copiii expusi riscului in Brazilia
S-a confirmat ca "Religia este buna pentru tine"
Adventistii dezvolta un Centru de Sanatate la recomandrea Inaltului Comisionar Australian

Noi centre educationale ajuta copiii expusi riscului in Brazilia

Brazil, Brazilia...[Beth Michaels / ANN] Copiii expusi riscului si familiile lor din centru Braziliei beneficiaza de deschiderea a doua noi centre educationale, raporteaza Agentia Adventist de Dezvoltare si Ajutor (ADRA) si primesc in continuare sustinerea guvernului Brazilian si atentia internationala in programele de educatie si asistenta medicala.

ADRA asigura acum educatie si asistenta medicala pentru mai mult de 750 de astfel de copii si familiile lor, intr-un numar de 12 centre existente in centrul Braziliei.  Noul centru educational din Cuiba, statul Mato Grosso, s-a deschis pe 28 mai. Centrul din Goiania, statul Goias, s-a deschis pe 25 mai. Ambele centre au fost construite cu donatii din parte ADRA Irlanda.

Copiii, cu varste intre 7-14 ani, frecventeaza centrul. Aici ei primesc asistenta nutritionala, frecventeaza cursurile ceea ce ii ajuta sa se reintegreze in societate si ii ajuta in procesul de invatare in scoli (unele centre au clase cu computere).

In unele regiuni, administratia locala considera facilitatile educationale din centre un exemplu pentru alte comunitati. "ADRA a fost solicitata de unele admninistratii sa se ocupe de copiii ce au comis crime. Ei doresc ca ADRA sa se implice pentru ca recunosc ca noi facem un lucru foarte bun prevenind asemenea acte," spune Dos Santos - director ADRA Brazilia.

Cele mai multe familii din Brazilia duc o viata de lipsuri. In Brazilia, se raporteaza ca 32 milioane de oameni traiesc sub nivelul saraciei, jumatate dintre ei fiind copii. Unii copii sunt obligati sa paraseasca scoala ca sa lucreze si sa contribuie la cresterea veniturilor familiei. Guvernul sprijina ADRA in deschiderea centrelor oferind pamantul si finantand costurile de intretinere. Donatorii ADRA din Irlanda, Canada si Suedia de asemenea acorda sprijin pentru ca aceste centre sa devina realitate.
Doua alte centre sunt programate sa se deschida spre sfarsitul acestui an. Pe 6 august, un nou centru va fi deschis in Apiai, statul Sao Paolo. Un altul va fi deschis pe 19 septembrie in Brazilia.

Alte proiecte ADRA se desfasoara in centrul Braziliei si includ ingrijiri medicale si pregatire profesionala pentru 2.000 de Indieni Caraja din statele Tocantins si Mato Grosso. Centrul comunitar ADRA din Vila Matilde a fost la dispozitia populatiei urbane din Brazilia centrala in ultimii 10 ani cu pregatire profesionala pentru adulti si adolescenti. ADRA de asemenea acorda ingrijire orfanilor din Aracoiaba da Serra, pregatire pentru someri si asistenta medicala la domiciliu pentru familiile sarace.

S-a confimat ca "Religia este buna pentru tine"

Silver Spring, MD,USA...[Jonathan Gallagher / ANN] Cercetarile pe o arie larga in domeniul sanatatii confirma ca daca tu participi la serviciile religioase regulat, traiesti mai mult.

Raportul, publicat in jurnalul Asociatiei Americane de Psihologie - Psihologia sanatatii - analizeaza 42 studii din domeniul sanatatii ce au cuprins aprox. 126.000 de oameni. Concluzia sa - tu poti avea o viata mai lunga cu 29% daca esti implicat in religie decat daca nu esti. Concluziile au fost ale Institutului National de Cercetari in domeniul Sanatatii, din Bethesda, Maryland.

Cercetatorii de asemenea mentioneaza ca bisericile care promoveaza un stil de viata sanatos, fara tutun si alcool, cum este Biserica Adventista de Ziua a Saptea - sunt deja cunoscute ca au membrii mai sanatosi.

"Legatura pozitiva dintre religie si sanatate nu este surprinzatoare," spune purtatorul de cuvant al Departamentului sanatate al Bisericii Adventiste, Thomas Neslund. "Biserica Adventista a sustinut intotdeauna ca exista o corelatie directa intre prosperitatea spirituala si sanatatea fizica. Aceasta, plus un stil de viata sanatos, duc la concluzia ca religia este cu adevarat buna pentru tine si sanatatea ta."

Adventistii dezvolta un Centru de Sanatate la recomandarea Inaltului Comisionar Australian

Tombil, Papua Noua Guinee ...[Jonathan Gallagher / ANN] Centrul de Sanatate comunitar din Tombil a fost apreciat de Inaltul Comisionar Australian Nick Warner, potrivit unui raport de presa din National New Guinea.

Warner a declarat ca ii face pacere sa afle ca acest proiect din zona a fost bine condus si in beneficiul oamenilor care apreciaza serviciile, spune ziarul, care de asemenea s-a referit Frank Kagai, Health Extension Officer, ce a initiat acest proiect. Kagai a multumit AusAID pentru recunoasterea eforturilor lor si pentru ajutorul acordat.

Kagai de asemenea a declarat ca ajutorul acordat a fost un proiect finantat de comunitate care a fost derulat de Biserica Adventista de Ziua a Saptea pentru a servi populatia rurala din zona South Waghi.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Papua Noua Guinee numara 190.000 de membrii botezati ce se inchina in 742 de biserici.


Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre (genius@cicnet.ro) Slobozia.