Stirile saptamanii - 21 aprilie 1998
 Etica  marketingului pentru tutun
Adventist World Radio se extinde in America Latinã
 

 Etica  marketingului pentru tutun

Berrien Springs, Michigan, USA...[ANN]  Universitatea Andrews gãzduieste dezbateri pe tema eticii marketingului pentru tutun.

Pentru cã industria tutunului este atat de bine dezvoltatã in America, dezbaterile au atras interesul mass mediei si al publicului. Lecturile au provocat ample discutii ale participantilor.

Discutiile au fost conduse de Matthew Myers, un renumit avocat al controlului tutunului si de Roy Branson, fondator al Coalitiei Interreligioase impotriva fumatului si pentru sãnãtate.

Vorbitorii au discutat despre eforturile industriei americane a tutunului de a atrage tinerii sã consume tigãrile si eforturile sporite de a exporta produsele in tãrile in curs de dezvoltare.

"Ca si Crestini, este nevoie sã fim avocati puternici pentru copiii lumii si sã stopãm marketingul si vanzarea de produse din tutun cãtre ei," reactioneazã Ann Gibson, Decanul Scolii de Afaceri a Universitãtii Andrews. "Tutunul ucide in fiecare an mai multi oameni decat toate celelalte cauze ale mortii."

Adventistii au fost in primul front al luptei anti-tutun din anii 1870 si au fost primii care au dezvoltat un program de oprire a fumatului.

Adventist World Radio se extinde in America Latinã

Silver Spring, Maryland, USA...[ANN] Adventist World Radio (AWR) se extinde in America Latinã, folosind tehnologia prin satelit.

Lucrand in stransa cooperare cu conducãtorii Diviziunilor Inter-America si America de Sud ale Bisericii Adventiste, AWR va lansa o nouã retea in limba spaniolã ce va oferi programe bisericilor locale, declarã Don Jacobsen, presedinte AWR.

Existã mai mult de 50 statii si mult mai multe urmeazã sã se infiinteze. Se crede cã "cea mai mare parte a populatiei celor douã diviziuni va fi acoperitã de aceste posturi de radio locale."

"Suntem foarte fericiti pentru cã beneficiem de aceastã nouã asistentã din partea AWR,"  declarã   Israel   Leito,   presedinte   al   Bisericii    Adventiste   Inter-America."Trebuia sã facem acest pas mai demult."



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.