Stirile sãptãmânii: 22 septembrie 1998

Seriile transmisiilor NET"98 vor fi emise in peste 4,600 de locatii in jurul lumii
Peste 40.000 de biserici in direct la "One Web Site"
Intalnirea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea pentru abordarea unor problemelor majore
Biserica centenara din Peru subliniaza educatia specifica si libertatea religioasa
 

Seriile transmisiilor NET"98 vor fi emise la peste 4,600 de locatii in jurul lumii

Silver Spring Maryland (USA) - NET "98: "Prognosticam o participare de 100-200 persoane per locatie", spune Brad Thorp, directorul Comunicatiilor Network Globale din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, cel care coordoneaza transmiterea in lume a emisiunilor NET "98.
"Acest lucru inseamna ca din 7600 de locatii asteptam o participare intre 750000 si 1.5 milioane de oameni per sesiune de transmisie, si nu voi fi surprins ca aceasta cifra sa creasca."
NET"98 este fara indoiala cel mai audiat in afara program al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.
"In genere, estimam un total cumulativ de 35-40 milioane de persoane care vor vedea si asculta aceste mesaje ale Evangheliei, nemaipunand la socoteala persoanele care vor fi binecuvantate de programele retrasmise prin TV si casete video. Aceasta reprezinta o posibilitate captivanta."
Mai mult de 200 de tari sunt asteptate sa participe, iar emisia in direct prezentata de evanghelistul Dwight Nelson din Michigan va fi transmisa simultan in mai mult de 40 de limbi. (Jonathan Gallagher)

Peste 40.000 de biserici in direct la "One Web Site"

Pittsburgh, Pennsylvania (USA).  Intr-o comunicare catre "Houses of Worship", webmasterul Alan Freed explica misiunea organizatiei lor: "Intentia noastra primara a fost de a crea un site prin care pastorii si bisericile sa poata comunica rapid cu ministerele din afara SUA si Canadei", spune Freed.
"De asemenea, "Houses of Worship" ajuta oamenii sa gaseasca adrese de biserici. Suntem cel mai intins si puternic cautator de biserici din tara. Bisericile care au deja propriile lor web site-uri sunt deja legate intre ele, astfel ca de la site-ul "Houses of Worship" este usor pentru utilizatorii Internet sa-si gaseasca propriile pagini (homepage). Creativitatea pastorilor a fost uimitoare. Ei au creat directoare in direct ale bisericilor permitand in premiera contactari prin posta electronica (e-mail). Bisericile au aderat la tehnologia Internet intr-un mod integral nou pentru informarea omului."

Intr-un comentariu al d-nului Ray Dabrowski, director al departamentului Comunicatiilor din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, se precizeaza ca implicarea in proiectul care aduna la un loc 300.000 de biserici ale diferitelor denominatiuni, a fost in avantajul congregatiilor adventiste.
"Am invitat biserici adventiste sa participe la acest program pentru crearea de link-uri de la paginile noastre web", spune Dabrowski. "Biserica noastra a fost implicata cu mai bine de un an in acest program, si a ajutat oamenii in aflarea adreselor bisericilor lor din jurul Americii de Nord. Bineinteles, un lucru imbucurator este ca, inca inainte de a fi listata in ordine alfabetica  baza de date cu adresele bisericilor, bisericile adventiste s-au aflat si au ramas in varful listei!".

Adresa site-ului este:  http://www.housesofworship.net . La aceasta adresa vizitatorii vor putea gasi cu ajutorul unui cautator adrese de biserici, printr-un cuvant-cheie, cod postal sau oras.
 

Intalnirea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea pentru abordarea unor problemelor majore

Silver Spring, Maryland (USA).  Intalnirea anuala a liderilor bisericilor adventiste din intreaga lume va aborda problemele majore cu care se confrunta astazi Biserica si totodata sursele declaratiilor privind: controlul nasterilor, clonarea umana si bolile venerice transmisibile.
"Consiliul Anual" care se va intruni anul acesta la Foz do Ignacu in Brazilia intre 29 septembrie si 6 octombrie va pune in discutie aceste subiecte de larg interes in randurile congregatiilor si a bisericilor independente. La acest consiliu isi va da concurenta si acordul Secretarul executiv G.Ralph Thompson.
"Acesta promite sa fie Consiliul Anual cu cea mai mare participare din aceste timpuri", spune Thompson. "Vom sustine ocazia dea informa pe toti cei interesati in aceste probleme." Consiliul este de acord cu organizarea problemelor financiare.
Cresterea spiritualitatii este concentrata in "Mesaj si Misiune", prezentari si evenimente specifice cu care vor incepe dezbaterile zilnice. Tema intrunirii din acest an este "Experimentand apartenenta la Familia Sa"(Familia Divina), vizavi de unitatea si comuniunea familiei Bisericii Adventiste. Aproximativ 400 de lideri de biserici sunt asteptati sa participe, reprezentand peste 200 de tari. (Jonathan Gallangher)
 
Biserica centenara din Peru subliniaza educatia specifica si libertatea religioasa

Lima, Peru. Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Peru sarbatoreste 100 de ani de la infiintare. Aceasta a luat fiinta in august 1898, cand un grup de misionari adventisti au sosit in Peru din tarile invecinate de Chile, ca sa propovaduiasca credinta crestina.
Mai mult de 18000 de membri au venit la Coliseumul Aranta din Lima pe 19 septembrie, sambata dimineata pentru a participa la serviciul divin si a-l asculta pe pastorul R.S.Folkenberg. Acesta este presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din lume.
Comentand vizita sa, Folkenberg a relatat cat de incantat a fost de intelepciunea cu care a fost organizat programul bisericii. El a spus: "Vizita mea aici coincide cu o alta sarbatoare a lucrarii noastre crestine in lume. In luna aceasta - septembrie 1998- Biserica AZS numara peste 10 milioane de membrii. Aceasta este o stire minunata pentru toti membrii nostri din mai mult de 200 de tari din lume. Dar, mai mult decat cifre si date noi vedem mana Domnului in intelegerea Evangheliei Mantuirii Sale si evidenta intelegerii demonstrata de puterea transformatoare a Spiritului Sfant. Trecand de acest eveniment, se cuvine sa acordam toata gloria si lauda Domnului pentru tot ce a facut pentru noi."
"Vorbind din perspectiva unui pastor, sunt deja foarte recunoscator pentru credinta concentrata a membrilor bisericii care zilnic lucreaza pentru binele societatii in care traiesc. Ma bucura intalnirea cu mai multi frati in credinta care servesc poporului peruan in calitate de legislatori. Sunt placut surprins sa aflu ca Biserica Adventista din Peru este bucuroasa in a servi umanitatea."

Trei membrii adventisti au calitatea de membrii in Consiliul Republican Peruvian, acestia fiind: Cristobal Villasante Chambi, Jose Sanchez Vega si Ediberto Dias Brigas. In timpul vizitei la Congresul Republicii Peru, Folkenberg a fost insotit de Ruy Nagel, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din America de Sud si, de asemenea, de liderii bisericii. El s-a intalnit cu conducatorii congresului si cu Victor Joy-Way Rojas, presedintele Congresului. Recunoscand contributiile adventismului in
cadrul societatii, Rojas a declarat:"Saracia si somajul au creat situatii peste care este greu de trecut. Nu exista nimic mai tiranic decat foametea si ignoranta. Pentru a preveni toate acestea avem suficiente resurse. Educatia va reprezenta principala resursa de iesire din impas. Peru este mai puternic decat problemele sale."
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.