Stirile sãptãmânii: 23 iunie 1998

Reprezentantii Bisericii Adventiste au participat la initiativa pentru libertate religioasa a presedintelui Statelor Unite
Libertatea religioasa in atentie in Coreea
Librarii Adventisti folosesc tehnologia inalta

Reprezentantii Bisericii Adventiste au participat la initiativa pentru libertate religioasã a presedintelui Statelor Unite

Washington, D.C., USA...[ANN] Invitat de presedintele Bill Clinton sã fie prezent la o intalnire depre persecutiile religioase în strãinãtate, John Graz, director pentru libertate religioasã al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, s-a intalnit cu Comitetul de Consultantã la Casa Albã pe 18 iunie si a avut ocazia sã discute cu presedintele.

"Presedintele a vorbit in termeni favorabili despre libertatea religioasa," spune Graz, "reamintind audientei ca aceasta este esenta Constitutiei Statelor Unite."

In cuvantul sau, Clinton de asemenea a reaminitit ca Statele Unite au fost fondate de cei ce au fost persecutati pentru credinta lor si a declarat ca toate persecutiile religioase din lume preocupa guvernul american.

"Presedintele Clinton de asemenea a declarat ca va discuta deschis despre drepturile omului si libertatea religioasa in China in timpul vizitei sale apropiate si a comentat ca aceasta tara va fi mai respectata si mai influenta in lume daca va implementa drepturile omului," raporteaza Graz.
"Presedintele a chemat China sa elibereze prizonierii de constiinta."

Adventistii au fost in fruntea promovarii libertatii religioase inca de la inceputurile biseicii lor in anii 1860, si militeaza pentru  drepturile omului in lumea intreaga dintr-o perspectiva non-politica.
 
Libertatea religioasa in atentie in Coreea

Seul, Korea...[ANN] Reprezentanti ai guvernului si diferite comunitati religioase s-au intalnit pe 12 iunie pentru a sustine libertatea religioasa in Coreea si in Orientul Indepartat.

Ca o parte a celebrarilor  neintrerupte ale celei de-a 50-a aniversari a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, la intalnirea de la Universitatea Adventista Coreana Sahmyook a tinut prezentari despre libertatea religioasa Keun Tae kim, congressman si vice-presedinte al partidului la conducere in guvernul coreean si Gil Yoong Lee, ministru pentru Libertate Religioasa la Ministerul Culturii si Turismului.

Joost Wolfswinkel, Ambasadorul Olandei, a felicitat Asociatia Internationala pentru Libertate Religioasa (IRLA) pentru organizarea acestui eveniment, care a inclus si prezentari ale Prezbiterienilor, Budistilor si ale participantilor Adventisti.

Reprezentantul IRLA din SUA, secretarul general John Graz si Bert Bech au avut prezentari referitoare la drepturile omului si libertatea religioasa.

La intalnire au participat mai mult de 400 oameni din Japonia si Hong Kong ca si din tara gazda, Coreea.

Librarii Adventisti folosesc tehnologia inalta

Washington, D.C., USA...[ANN] Librarii ce lucreaza in sistemul educational al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, au aratat la conferinta lor anula din aceast saptamana (21-25 iunie) ca au imbratisat noua tehnologie Internet.

Participantii angajati in "Cursele Internet" ce au avut loc la Columbia Union College, au utilizat instrumentele de cautare Web, au examinat cele mai noi pagini Web si au discutat caracteristicile actuale ale utilizarii informatiei on-line.

"Dorim sa punem la dispozitie ce este mai bun in tehnologia informatiei si facilitatile de cautare," spunea Randy Butler, presedintele Asociatiei Librarilor Adventisti de Ziua a Saptea (ASDALS's), director al Universitatii Adventiste din Keene, Texas.
"Aceasta conferinta uneste librarii Adventisti intr-un mod unic, pentru ca noi sa putem avea o noua viziune despre accesul la informatie in secolul 21".
 
 



Stirile au fost obtinute din INTERNET prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.