ANN Bulletin

Adventist News Network

Seventh-day Adventist Church World Headquarters

Aprilie 25, 2001
 

Atlanta aleasa ca loc al Sesiunii Mondiale Adventiste din 2010
Departamentul femeilor ureaza bun venit noului asociat
Planul "Go One Million"  Biserica Adventista lanseaza o noua initiativa laica
Liderii voteaza sa promoveze departamentul televiziunii Adventiste intr-un nivel superior
 
 

 
Atlanta aleasa ca loc al Sesiunii Mondiale Adventiste din 2010
[ Silver Spring, Maryland, USA... Bettina Krause/ANN ]
 
    Atlanta (Georgia) din SUA va fi locul Sesiunii Conferintei Generale din 2010, topul intilnirii internationale al Bisericilor Adventiste de Ziua a Saptea tinute la fiecare cinci ani.
    "Gasirea unui oras gazda pentru 2010 a inceput inainte ca noi sa fi mers la sesiunea din Toronto 2000", a spus Linda de Leon,
responsabila pentru organizatoarea sesiunii. Ea a explicat ca exista foarte putine orase in lume care au facilitati necesare pentru a gazdui o sesiune.
    Membrii comitetului executiv al Bisericii Adventiste au votat pe 18 aprilie ca sesiunea sa se tina in Atlanta, dupa audierea prezentarilor facute de reprezentanti din trei orase: Indianapolis din Indiana, SUA, Atlanta din Georgia, SUA si Toronto, Ontario Canada. Atlanta localizata in Sud-Estul Americii a fost locul jocurilor olimpice din vara anului 1996.
    Exista 140 de mii de membrii ai Bisericii Adventiste, care traiesc la 8 ore de condus de Atlanta.
    Univerisitatea Adventista Sudica din Tennessis si colegiul Oakwood din Alabama sunt deasemeni in acesta raza.
    Sesiunea Conferintei Generale va fi tinuta in Domul Georgia, un stadion de 71 500 de locuri, localizat in centrul Atlantei. Expunerile Sesiunii vor fi gazduite in Centrul  invecinat al Congresului Mondial Georgia. Cele doua locuri sunt legate de mijloacele de transport subterane. Un factor important in criteriul de alegere a Atlantei, a spus de Leon, a fost asentimentul Atlantei de a garanta sapte mii de camere de hotel in centru la preturi competitive si o oferta de a reduce din costul fiecarei camere de hotel reduceri care vor fi apoi aplicate la costul conventiei.
    Cea mai recenta Sesiune a Conferintei Generale a fost tinuta in Toronto, Canada, in perioada 29 iunie - 8 iulie 2000, unde multime adunata la sala SkyDome Toronto, a depasit 70 000 la sfirsitul saptaminii.
    Sesiunea din 2005 va fi tinuta in St. Louise, Missouri, SUA .
    Atlanta a fost votata ca si oras gazda a sesiunii din 2010, de membrii Comitetului Executiv ai Bisericii Adventiste, de un grup de conducatori ai Bisericii, pastori si laici din intreaga lume, care s-au intilnit pe 18 si 19 aprilie la sediul international al Bisericii din Silver Spring Maryland, SUA.
 
 
Departamentul femeilor ureaza bun venit noului asociat
[ Silver Spring, Maryland,USA...Bettina Krause/ANN ]
 
    Heather-Dawn Small a fost aleasa director asociat al Departamentului femeilor pentru  Biserica Adventista de Ziua a Saptea Mondiala. Small care actual conduce departamentul femeilor pentru Biserica Adventista in insulele Caraibe, a fost aleasa unanim de membrii comitetului execuriv al Bisericii Adventiste, intilnire ce a avut loc pe 18 aprilie la centrul mondial al Bisericii Adventiste din Silver Spring, Maryland, SUA.
    "Sint incintata de decizia comitetului nominativ", a spus Ardis Stenbakken, director al departamentului femeilor pentru Biserica Mondiala.
    "Am lucrat cu Heather si am mare incredere in talnentele si abilitatile ei. Ea a dovedit calitati de conducator spiritual excelente  si perspicacitate in dezvoltarea departamentului femeilor in Caraibe. ".
    Israel Leito, presedinte al Bisericii Adventiste din Inter-America regiune unde Small acum slujeste, a spus ca plecarea lui Small va lasa un "gol urias". "Heather a fost o valoare reala pentru noi" a spus el. "ea este angajata pentru biserica si este consacrata sa serveasca femeilor bisericii. Small va lua pozitia ramasa vacanta de Lynnetta Hamstra, care a servit ca director asociat de trei ani. Hamstra pleaca pentru a fi o mama adevarata. Lynnetta, de asemeni, a avut calitati de lider excelente a spus Stenbakken "Ea  va tine legaturi apropiate cu departamenul femeilor si va continua sa mentina web site-ul departamentului. Departamentul de slujire al femeilor al Bisericii Adventiste Mondiale, exista pentru a incuraja si provoca femeile adventiste, oferind resurse si instruire si dezvoltind programe si activitati. Departamentul se focalizeaza pe sase probleme critice cu care femeile vin in impact, international incluzind: analfabetismul, abuzul, saracia, riscurile de boala, munca peste masura si lipsa instrurii in consiliere si conducere.
 
Planul "Go One Million"  Biserica Adventista lanseaza o noua initiativa laica
[ Silver Spring, Maryland,SUA... Ansel Oliver/ANN ]
 
    Un plan pentru a recruta, instrui, si echipa un milion de laici ai Bisericii Adventiste pentru evanghelizare, a fost aprobat in 19 Aprilie de comitetul executiv al Bisericii Adventiste. Michael, director al initiativei Misiunii Globale al Bisericii Adventiste, spune ca planul se bazeaza pe angajarea misiunii a ceea ce deja exista in comunitate internationala  Adventista. "Biserica Adventista de Ziua a Saptea intotdeauna a fost o biserica a misiunii" a spus Ryan, membrilor comitetului. "A merge, nu a fost nici o data pus sub semnul intrebarii, adventistii au acceptat insarcinare Evangheliei, ca o invitatie personala de a deveni implicati". Scopul "Go One Million"  este sa pregateasca un milion de laici adventisti din lumea intrega, pentru evanghelizare pina la urmatoarea sesiune mondiala a Bisericii Adventiste din iulie 2005. Proiectul va fi coordonat de departamentul slujirii personale al al Bisericii Adventiste Mondiale, dar, de asemeni, va implica un numar de parteneri incluzind organizatii laice.
    James Zackrison, director al deparamentului slujirii personale al Bisericii Adventiste, spune ca "Go One Million" este un plan foarte realizabil, care se foloseste de talentul si entuziasmul existent pentru misiune.
    Sub acest plan laicii vor primi materiale evanghelistice ce au fost adaptate culturilor sociale, religioase si politice diferite in care ei traiesc. In timp ce principiile generale si tintele planului au fost aprobate la intilnirea de la Spring a comitetului executiv al Bisericii Adventiste, un comitet de coordonare va fi stabilit pentru a defini mai departe si a aplica programul.
 
Liderii voteaza sa promoveze departamentul televiziunii Adventiste intr-un nivel superior
[ Silver Spring, Maryland,SUA... Ray Dabrowsky/Bettina Krause/ANN ]
 
    Un nou comitet aprobat pe 19 aprilie de liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea va propune sa coordoneze si sa extinda departamentul televiziunii Bisericii Adventiste din intreaga lume. Comitetul televiziunii Bisericii Adventiste mondiale numit "AWT" -"este o idee al carui timp vine" a spus Gerry Karst, vice presedinte al Bisericii Adventiste Mondiale. "Aceasta pune televiziunea nostra globala pe o treapta superioara". Parte a mandatului "AWT" va fi sa asigure ca infrastructura de transmisie existenta este utilizata la potentialul sau maxim. Aceasta va include gasirea mijloacelor in care serviciile de transmitere a bisericilor regionale pot lucra impreuna mai eficient, si coopera unde este posibil cu departamentul televiziunii amatoare.
    Liderii bisericii au explicat ca hotararea comitetului este un raspuns in parte la cresterea dramatica in numarul si sirul de departamente de transmisie laica si detinuta de biserica internationala. Comitetul "AWT" va supraveghea si coordona evanghelizarea prin televiziune in lumea intreaga.
    "AWT" va lucra sa extinda scopul folosirii televiziunii si al satelitilor in indeplinirea misiunii Bisericii Adventiste in domenii incluzind evanghelizare, educatie si instruire. Noul "AWT" stabilit va incorpora activitatile, functiile si personalul sau de transferare si extindere (dezvoltare) a retelei de comunicatie globala adventiste (AGCN).
    Pentru ultimii patru ani "AGCN" a servit ca serviciu de difuzare prin televiziune internationala a bisericii, oferind programe la douasprezece mii de locatii din intreaga lume.
 

Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.

ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri INTERCER News Network, Romania, iar traducerea este facuta de o echipa de voluntari. Pentru a reproduce stirile traduse in limba romana, va rugam sa pastrati aceasta nota de final.

Traducerea din aceasta saptamana este realizata de : Laurian Pantaia, Toronto, Canada

http://www.intercer.org/stiri