Stirile sãptãmânii: 25 august 1998

Victimele atentatului cu bombã de la Nairobi ajutate de surori medicale adventiste voluntare
O directivã a Parlamentului European trateazã zilele de închinare


Victimele atentatului cu bombã de la Nairobi ajutate de surori medicale adventiste voluntare Nairobi, Kenya... [ANN] Dupã atacul terorist asupra ambasadei americane din Nairobi, Kenya, pe 7 august, o sorã medicalã voluntarã îsi împãrtãseste experienta sa din ziua urmãtoare dezastrului.
Pe 8 august, Debbie Herold, o asistentã medicalã adventistã la Academia Adventistã Maxwell din apropiere de Nairobi, a fãcut apel la volutari, incluzând si pe fiica ei Missy, pentru a ajuta victimele atentatului în aflate la Spitalul National Kenyatta cu 1400 paturi.
"Am fost în sectia unde toti pacientii aveau rãni pe fatã sau la ochi", spune Herold. "Din nefericire vor fi multi kenyeni orbi dupã acest episod. Mi-ampetrecut ziua curãtind de sânge capul, fata sau picioarele celor loviti. Geamurile sparte de explozie au produs multe rani."
Herold a avut posibilitatea sa discute acolo cu un mare numar de pacienti. "Multi pacienti ma intrebam daca eram americana si le-am spus ca da. Fiecare imi spunea despre cat de teribil a fost. Fiica mea a discutat cu unul din cei din echipele de salvare care cautau supravietuitori si acesta spunea ca putea auzi incp oameni strigand dupa ajutor in zona dezastrului. In  sectia mea era o mama tânãrã care nu stia de fetita ei de 2 ani. Nimeni nu stia nimic de ea. Din fericire fiica ei a fost gãsitã în acelasi spital. Am întrebat pe un om pe care l-am tratat despre familia lui si mi-a spus cã nu a mai rãmas nimeni din familia lui... Ce tragedie!...  Atâtia oameni nevinovati rãniti... Sunt acum multi voluntari care ajutã si e impresionant sã vezi rãspunsul oamenilor fatã de cei afectati."
Atacul terorist din 7 august a ucis 257 de oameni si a rãnit mai bine de 5000. Pe 24 august se estima cã vor fi 40 de oameni orbi de ambii ochi si circa 50 orbi de unochi. Biserica Adventista locala a donat 100.000 Sh ( moneda nationala)  pentru fondul de ajutorare a celor afectati, care se ridica la 64 milioane Sh.

 

O directivã a Parlamentului European trateazã zilele de închinare
Londra, Anglia...[ANN] Departamentul Britanic al Industriilor a confirmat cã o directiva a Parlamentului European datã la începutul acestei luni afecteazã observarea zilelor de închinare, dupã cum precizeazã rapoartele de presã.
Directiva permite directorilor sã cearã angajatilor sã lucreze o perioadã de 14 zile, care va include cele douã zile de odihnã de la sfârsitul sãptãmânii. Aceasta înseamnã cã pãzirea sãptãmânalã a zilei de închinare nu va fi posibilã,, dacã directorii vor alege sã utilizeze un astfel de program de lucru.
John Alexander, Managerul Campaniei Speciale legate de pãzirea Duminicii rapoteazã cã nu existã nici o protectie pentru angajatii care din motive de constiinta si practica religioasa doresc sã nu lucreze într-o anumitã zi a sãptãmânii, fie cã aceasta e vineri, sâmbãtã sau duminicã.
Rãspunzând din partea Bisericii Adventiste din Anglia, John Surridge, director cu Comunicatiile, a spus cã "introducerea acestei directive va reduce libertatea religioasã si va afecta negativ drepturile omului legate de ziua de închibare. Apelãm la toti cei implicati sã nu sustinã sau sã imtroduca aceasta directivã."
 



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.