Stirile sãptãmânii: 26 mai 1998
Teologii adventisti si luterani continua dialogul
Biserica Adventista continua sa sprijine legislatia privind diminuarea fumatului
"Construim poduri cu Biblia" declara Presedintele Societatii Biblice
 
 
Teologii adventisti si luterani continua dialogul

Cartingny, Elvetia...[ANN] A patra intalnire de consultatii intre reprezentantii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si Federatia Mondiala Luterana a avut loc in Cartigny, Elvetia, intre 10-16 mai . In ultimii patru ani, seriile de discutii cu Federatia Luterana au avut trei teme:
- Indreptatirea prin credinta: Legea;
- Scriptura si autoritatea in biserica: Eclesiologia;
- Escatologia.
"Aceasta intalnire a fost destul de incordata, dar cu un sfarsit fericit," spune W.G. Johnsson, editor la Revista Adventista si unul din participantii  la consultari.

"Intalnirea a fost competitiva  dar si plina de satisfactii," declara dr. Angel M. Rodriguez, director asociat al Institutului de Cercetari Biblice al Bisericii Adventiste.
"Ne-am intalnit intr-o atmosfera de prietenie. Cred ca obiectivele initiale au fost indeplinite."

Biserica Adventista are mai mult de 10 milioane membri in peste 200 tari.
Federatia Luterana Mondiala , o comuniune a Bisericilor Luterane, cuprinde 56 milioane membri si 122 biserici.

Raportul final si materialele citite in seria de conversatii 1994-1998 vor fi publicate impreuna intr-o carte.
 

Biserica Adventista continua sa sprijine legislatia privind diminuarea tutunului

Silver Spring, Mariland, USA...[ANN]. Problemele de sanatate sunt intotdeauna pe primul plan pentru Biserica Adventista. Dezbaterile curente  pentru oprirea fumatului in societatea americana au creat o reinnoire a interesului Bisericii Adventiste in a acorda suport dezbaterilor legislative curente din Congresul Statelor Unite.

Recent, Presedintele Bisericii Adventiste, Robert S. Folkenberg, referitor la legislatie a spus ca "ajuta la salvarea vietilor a mii de americani."

Editorii publicatiei saptamanale Revista Adventista, urmeaza sa publice o Declaratie de convingere, ce cheama la sustinerea legislatiei propuse in "Politica nationala a tutunului si diminuarea fumatului la tineri."

Revista incurajeaza cititorii sa sustina initiativele anti-tabac ca expresii ale unei sanatati psihice si sprirituale.
Textul declaratiei va fi preluat in intregime de Revista Adventista si de Reteaua de Stiri Adventista (ANN).

"Construim poduri cu Biblia" declara Presedintele Societatii Biblice

Silver Spring, Mariland, USA...[ANN] Eugene Habecker, Presedintele Societatii Biblice Americane (ABS) , s-a intalnit cu un grup de reprezentanti adventisti pe 21 mai, la sediul Bisericii Adventiste Mondiale din America. Habecker a declarat ca Biblia este distribuita in locuri unde nu se pot construi biserici si misionarii nu pot merge.

"Veti fi surprinsi de numarul de tari din Orientul Mijlociu si Asia care sunt deschise fata de distribuirea de Biblii," spunea Habecker. "Noi nu facem contrabanda cu Biblii, noi le distribuim tinand cont de legile locale."

Habecker declara ca cele mai multe tari au prevederi constitutionale privind libertatea religioasa si in cele mai multe cazuri, distribuirea Bibliei nu este considerata prozelitism. "ABS este pe calea cea buna," declara Bert Beach, director cu relatiile inter-biserici. "Sunt multe tari si religii care nu sunt antagoniste  Bibliei, pentru ca ei accepta cea mai mare parte a Bibliei. Asa ca da, noi construim poduri cu Bibliile."

Infiintata in 1816, Societatea Biblica Americana deserveste mai mult de 100 denominatiuni. A distribuit mai mult de 8 miliarde Biblii in lumea intreaga, iar Societati Biblice se gasesc in 135 tari care deservesc mai mult de 200 tari.
Toate Societatile Biblice din lume opereaza independent si sunt organizate in noua regiuni. Exista un birou global in Anglia, cu un consiliu de conducere format din 14 membrii reprezentativi pentru cele noua regiuni.

Habecker spunea, "se poate face mai mult. Scripturile sunt o sursa de speranta pentru o lume in nevoie si Societatea Biblica Americana vrea sa continue sa faca pasi mari pentru ca mesajul sa fie mai disponibil si accesibil pentru fiecare persoana."

"Biserica Adventista exista ca sa ajute," spune Larry Colburn, membru al Comitetului de Consultanta ABS. "Vrem sa fim inaintasi in impartirea Cuvantului lui Dumnezeu. Dr. Habecker este foarte impresionat de biserica noastra si admira faptul ca noi punem accentul pe A Doua Venire a lui Cristos. Acest lucru inseamna foarte mult pentru el."

Comandamentul ABS este situat in New York si distribuie in mod curent in limbile spaniola, engleza si franceza urmatoarele:
- Versiunea Engleza Contemporana
- Versiunea Kings James
- Versiunea Populara
- Versiunea Reina-Valera
- Biblia Jubiliara
- Noul Testament
- teme biblice
- materiale audio si video



Stirile au fost obtinute prin amabilitatea Adventist News Network.
ANN World News Bulletin este o revista cu stiri si informatii editata de Departamentul Comunicatii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea de la Conferinta Generala, Silver Spring, Maryland, USA. Informatiile editate in acest buletin pot fi reproduse fara a cere permisiunea, specificand insa sursa "Adventist News Network".
Stirile fac parte din pagina de stiri a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Slobozia, Ialomita, Romania, iar traducerea este facuta de Mariana Petre, Slobozia.